Ga naar de inhoud

Franse recordschutter Olivier Giroud stopt na EK als international: "Je moet je plaats kunnen afstaan"

 vr 24 mei 2024 14:52
Giroud in actie voor Les Bleus op het WK in Qatar.

Het EK voetbal in Duitsland moet het laatste kunststukje van Olivier Giroud bij de Franse nationale ploeg worden. De 37-jarige aanvaller, de topschutter aller tijden van zijn land, wil plaatsmaken voor de jeugd.

"Als ik eerlijk ben, dan moet ik zeggen dat het mijn laatste competitie met Les Bleus wordt", bevestigt hij vrijdag in L'Equipe. "Uiteraard zal ik het erg missen. Maar ik denk dat het bij de Franse ploeg afgelopen zal zijn na het EK. Je moet je plaats kunnen afstaan aan de jongeren."

 

Giroud zegt een bepaalde "fysieke en mentale vermoeidheid" te voelen en wil "het seizoen te veel" vermijden.

 

"Ik heb steeds gezegd dat ik zou stoppen als mijn lichaam dat signaal zou geven. Ik denk dat ik nog twee goede jaren in mij heb. Maar met de Franse ploeg zal het gedaan zijn, denk ik."

 

Na het EK in Duitsland (14 juni - 14 juli) ruilt Giroud AC Milaan in voor de MLS. Hij gaat er aan de slag bij Los Angeles FC. 

 

De aanvaller debuteerde in 2011 bij de nationale ploeg en verzamelde intussen 131 caps. Tijdens het WK van 2022 in Qatar verbeterde hij het record van Thierry Henry (51) en werd topschutter aller tijden van Frankrijk. Intussen staat zijn teller op 57 doelpunten.

 

Giroud won met zijn land het WK 2018 en speelde de finales van het WK 2022 en het EK 2016.