Ga naar de inhoud

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Witsel en Alderweireld mogen mee: deze 26 namen selecteren jullie voor het EK voetbal

 ma 27 mei 2024 16:01
Wie moet volgens jou mee naar het EK in Duitsland?
Wie moet volgens jou mee naar het EK in Duitsland?

Bondscoach Domenico Tedesco maakt morgen zijn lijstje namen bekend, maar de Sporza-surfer heeft zijn EK-selectie al rond. Daarin is plaats voor ouwe getrouwen Toby Alderweireld, Axel Witsel en ook doelman Thibaut Courtois. Bekijk hier jullie volledige selectie.

Doelmannen: Casteels, Sels en Courtois

Of bondscoach Domenico Tedesco de plooien heeft gladgestreken met Thibaut Courtois, lijkt onwaarschijnlijk. Toch neemt meer dan de helft van de Sporza-surfer de doelman van Real Madrid mee.

 

Koen Casteels lijkt alvast de uitgesproken nummer 1 in de poll. Matz Sels mag als 2e doelman mee. Als Courtois toch geen optie zou zijn voor Tedesco, is Thomas Kaminski jullie 3e vervanger.

Verdedigers: Alderweireld, Witsel, Vertonghen, Debast, Faes, Meunier, Castagne en Theate

Bij de verdedigers wordt gerekend op de oude krijgers bij de Rode Duivels. Zo krijgt Jan Vertonghen steun van Toby Alderweireld en Axel Witsel, die door zijn sterke prestaties in de achterhoede bij Atletico zijn rentree zou mogen maken.

 

Ook Arthur Theate mag van de Sporza-surfer mee naar Duitsland, net als Anderlecht-verdediger Zeno Debast en Wout Faes van Leicester.

 

Voor de flanken valt jullie keuze op Thomas Meunier en Timothy Castagne

Middenvelders: De Bruyne, Tielemans, Onana, Mangala, Carrasco, Saelemaekers en Vanaken

Een goed gestoffeerde selectie aan middenvelders in jullie selecties. Kevin De Bruyne wordt - uiteraard - door zowat iedereen meegenomen.

 

Ook Youri Tielemans en Amadou Onana zijn zekerheden.  Orel Mangala en Yannick Carrasco zitten in ongeveer driekwart van de selecties.

 

Alexis Saelemaekers en Hans Vanaken zijn de 24e en 25e naam die op de valreep in de EK-selectie van de Sporza-surfer zitten.

Aanvallers: Lukaku, Doku, Trossard, De Ketelaere, Bakayoko, Openda, Lukebakio en Batshuayi

Niemand heeft meer stemmen dan Kevin De Bruyne, maar dan volgen drie aanvallers die de Belgische voorhoede in Duitsland kunnen vormen.

 

Romelu Lukaku, Jeremy Doku en Leandro Trossard worden door bijna iedereen opgenomen in de EK-selectie. Ook over het plekje van Loïs Openda bestaat bijna geen twijfel.

 

Charles De Ketelaere, Johan Bakayoko en Dodi Lukebakio mogen van jullie ook op beide oren slapen. Voor Michy Batshuayi wordt het wat banger afwachten tot morgenochtend. Hij mag als laatste naam mee in jullie EK-selectie.

Eervolle vermeldingen

Vijf spelers kregen ongeveer de helft van de stemmen, maar vallen wel net uit de boot. Zo is er geen plek voor Maxime De Cuyper, Leander Dendoncker, Dries Mertens, Arthur Vermeeren en Koni De Winter.

Gerelateerd: