Ga naar de inhoud

Thomas Detry is blij na topprestatie in major: "Alle werk om om te gaan met stress loonde"

 ma 20 mei 2024 12:44
De Belg (31) voelt zich fysiek en mentaal goed.
Thomas Detry eindigde 4e op het PGA Championship. Nooit deed hij beter op een major.

Thomas Detry is aardig op dreef dit PGA-seizoen met enkele top 5-plaatsen. Met als climax zijn 4e plek op het PGA Championship, de 2e major van het jaar. Nooit deed de 31-jarige Belg beter in een major. "Ik ben goed omgegaan met de emoties", verklaarde hij zijn succes. "Alles wat ik uitgewerkt heb met mijn team en met mijn vrouw heeft gewerkt."

Detry toont dit jaar dat hij heel wat progressie maakt. Hij werd 2e in Houston, 4e in Pebble Beach. En nu 4e op het PGA Championship in Louisville. Dat komt niet uit de lucht vallen.

Nadat hij van de 10e naar de 4e plaats gewipt was met een slotronde in 66 slagen, reageerde hij dan ook emotioneel: "Ik ben heel trots op de manier waarop ik gespeeld heb op de laatste dag."

"Ik ga niet liegen: ik had in het verleden wel eens moeite in stressvolle situaties. Maar daar heb ik, samen met mijn team en mijn vrouw, aan gewerkt. Ik moet in het heden blijven en dat is vandaag heel goed gelukt."

"Ik ben blij dat alles wat ik heb uitgewerkt met mijn team en mijn vrouw goed heeft gewerkt. De technieken om me tot rust te brengen en de focus te houden hebben me zeker geholpen."

De technieken om me tot rust te brengen en de focus te houden hebben me geholpen.

Thomas Detry

Nooit speelde Detry een beter seizoen. "Ik heb de voorbije jaren veel keuzes moeten maken. En kiezen is altijd verliezen. Het is nooit makkelijk."

"Maar dit jaar heb ik het gevoel dat alles in de juiste plooi valt. Ik speel goed golf, ik heb een goeie ploeg rond mij, fysiek en mentaal ben ik goed."

"Dit is mijn eerste top 10-notering in een major. Ik was er al eens dichtbij, maar nu ben ik heel gelukkig dat het toch gelukt is. Dit gaan we goed vieren met mijn vrouw en dochters."

Gerelateerd: