Bundesliga kiest Leverkusen-uitblinker Florian Wirtz tot Speler van het Seizoen

 ma 20 mei 2024 15:41
" "
De aanvallende middenvelder maakte 11 goals en was goed voor 12 assists in een historische competitie.

Florian Wirtz mag zich de beste van de Bundesliga noemen. De 21-jarige aanvallende middenvelder van kampioen Bayer Leverkusen was een van de grote bewerkers van een historisch seizoen. Hij was goed voor 11 goals en 12 assists.

Leverkusen beleeft een topseizoen. Het stopte de hegemonie van Bayern München in de Bundesliga en verloor in alle competities nog niet dit seizoen.

Naast de titel maakt het nog kans op de Duitser beker (zaterdag in de finale tegen Kaiserslautern in Berlijn) en de Europa League (woensdag in de finale tegen Atalanta in Dublin).

Florian Wirtz won dit seizoen 3 keer de trofee van Speler van de Maand: in oktober, december en februari. 

Hij deed mee in 47 van de 51 duels van Leverkusen dit jaar, goed voor 18 goals. In april kwam hij van de bank tegen Werder Bremen, waarna hij met een hattrick de 5-0 vastlegde en Leverkusen de titel beet had op 5 wedstrijden van het einde.

Hij zit in de voorlopige selectie van het EK. In de oefenpot tegen Frankrijk in maart scoorde hij de enige treffer.

De stemmen die de award bepalen zijn als volgt verdeeld: 40% fans, 30% clubs en 30% experts. Wirtz volgt op het palmares Jude Bellingham op.

Wirtz kreeg ook de meeste stemmen van alle spelers in het Team van het Seizoen. Vorige week maakte de Bundesliga ook de "Rookie van het Seizoen" bekend en dat was een teammaat van Wirtz en oude bekende van ons: Victor Boniface van Union.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.