Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

En of het koud is: renners passeren sneeuwtapijtje op Ardense heuvels, in Luik gelukkig beter weer

 zo 21 april 2024 12:28
Langs het parcours ligt een sneeuwlaagje.

Woensdag zagen we een apocalyptische Waalse Pijl, ook in Luik-Bastenaken-Luik moeten de renners vrieskou en sneeuw trotseren. Onder meer op de Col du Rosier was er sprake van smeltende sneeuw en bij momenten zelfs hagel. In Luik is het ondertussen iets beter. Wie kan het best met deze omstandigheden overweg?

"Tijdens de Waalse Pijl voelde ik zelfs niet meer of mijn handen in mijn handschoenen zaten, dus ik hoop dat het morgen niet te koud wordt", vertelde Tiesj Benoot gisteren.

 

Helaas voor de kersverse papa is zijn wens allesbehalve werkelijkheid geworden. Deze ochtend doken al filmpjes op van neerslag in Luik. Zo stuurde Ruben Van Gucht al een filmpje de wereld in waarop duidelijk werd dat het een helse dag zou worden.

 

Nu zien we ook sneeuw liggen op de heuvels in de Ardennen. "Onder meer op de Col du Rosier valt op dit moment iets tussen sneeuw, korrelhagel en regen", meldde Christophe Vandegoor.

 

En Ruben Van Gucht merkt in Luik dat de temperatuur er nu rond de 3 graden schommelt. Het verschil met de heuvels rond Stavelot en Spa zou maar liefst 5 graden bedragen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Bastenaken worden ook de vrouwen bij hun start geteisterd door het weer. Het peloton vertrekt er zo meteen in de smeltende sneeuw en een temperatuur van 2 graden.

 

Zware omstandigheden, waarin niet iedereen even makkelijk zal overleven. Zo zagen we onder andere Mattias Skjelmose woensdag helemaal verkleumd van zijn fiets wankelen.

 

Speelt de kou straks ook zijn rol in deze Luik-Bastenaken-Luik? Volgens analist en ex-renner Sep Vanmarcke zou de impact alvast vrij beperkt moeten blijven.

Sneeuw op de heuvels

Ook nattigheid onderweg