Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Nu wel prijs voor Pidcock, die 2021 niet is vergeten: "Zal maar niet zeggen dat ik blij ben met 2e zege"

 zo 14 april 2024 17:24
In 2021 verloor Pidcock van Van Aert, nu was het wel raak.

Nu kwam er geen vergrootglas aan te pas. Tom Pidcock heeft voor het eerst de Amstel Gold Race gewonnen, al voelde het voor de Brit van Ineos Grenadiers wel aan als zijn 2e triomf. "Maar ik wil geen controverse veroorzaken", knipoogde hij naar de fotofinish van 2021 tegen Wout van Aert.

Tom Pidcock mag zich de eerste Brit noemen die een van de drie Ardennenklassiekers wint. Een titel die hij zich eigenlijk in 2021 al had willen toe-eigenen.

 

Toen was met het blote oog niet te zien of Pidcock de sprint van de Amstel Gold Race had verloren, maar toch duidde de wedstrijdjury Wout van Aert aan als winnaar. En dat heeft hij nog niet helemaal verteerd.

 

"Ik zal maar niet zeggen dat het geweldig is om voor de 2e keer te winnen", stelde hij. "Ik wil geen controverse veroorzaken."

 

"Of ik nu anderhalve overwinning heb? Dat laat ik aan anderen over om over te oordelen."

 

"Het voelt geweldig om te winnen. Het was een lastig voorjaar, waarin ik veel weg van huis ben geweest een veel opofferingen heb moeten maken. Dus deze overwinning doet veel deugd."

Bekijk de spannende sprint tegen Van Aert in 2021

"Druk is eraf voor volgende Ardennenklassiekers"

2e in 2021, 3e in 2023 en nu eindelijk prijs. De Amstel Gold Race lijkt wel op het lijf geschreven van Pidcock. "Ik rijd hier altijd een goede koers. En het team stond volledig achter me."

 

In de sprint rekende hij af met Marc Hirschi en Tiesj Benoot. Met het volle vertrouwen? "Half en half", gaf hij toe. "Mijn handen liggen nog open na Parijs-Roubaix, dus het was lastig om te sprinten."

 

"Ik had ook schouderpijn, want ik kon mijn stuur niet goed vasthouden. Ik had dan ook niet zo veel zelfvertrouwen."

 

Toch mocht de Brit vieren. "De druk is er nu af voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ik kan gewoon koersen en ervan genieten. Alhoewel, waarschijnlijk wordt het niet genieten", besloot hij met een kwinkslag."

Gerelateerd: