Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Van der Poel wil nu ook toeslaan in "zijn" Amstel: "Maar ik tref er renners die beter klimmen dan ik"

 vr 12 april 2024 15:16
Van der Poel hoopt zondag voor eigen volk te schitteren in zijn regenboogtrui.

Nadat Mathieu van der Poel de kasseiklassiekers al volledig naar zijn hand heeft gezet, hoopt de Nederlandse wereldkampioen nu ook in de Ardennen hetzelfde te doen. Te beginnen zondag in de Amstel Gold Race, een koers die op zijn lijf geschreven is. "Mijn zege in 2019 zal ik nooit vergeten."

De E3 Harelbeke, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix: in het Vlaamse voorjaar liet Mathieu van der Poel geen kruimel liggen. De Nederlandse wereldkampioen start logischerwijs ook zondag in de Amstel Gold Race als dé te kloppen man.

 

Van der Poel pakte er in 2019 een memorabele zege en weet dat het heuvelachtige parcours hem als gegoten past. Toch waarschuwt hij ook voor de concurrentie: "We krijgen andere, misschien frissere renners", blikte hij vooruit in een perscommuniqué.


"Natuurlijk keer ik graag terug naar de Amstel Gold Race. Vooral mijn overwinning in 2019 is er een die ik nooit zal vergeten. De spectaculaire afloop spreekt nog steeds tot de verbeelding, en daarnaast was het ook mijn eerste echt grote overwinning op de weg. Dat zijn momenten die je koestert."   

Het parcours in Nederlands Limburg ligt me bijzonder goed. Het is een beetje zoals een mini-Ronde van Vlaanderen.

Mathieu van der Poel

"Dat ik in 2022 ook vierde werd, bewijst dat het parcours in Nederlands Limburg me bijzonder goed ligt. Het is een beetje zoals een mini-Ronde van Vlaanderen, met veel bochten en steile heuvels, maar dan zonder kasseien."

Opfrisser

Woensdag ging Van der Poel een deel van het parcours verkennen. "Niet dat dat hard nodig was, want ik ken natuurlijk de wegen in Nederlands Limburg. Maar het was een goede opfrisser en dat kan nooit kwaad."   

 

Van der Poel domineerde de voorbije weken het Vlaamse voorjaar. "Het is nu zaak om die goede vorm nog tien dagen vast te houden. En dat zal nodig zijn, want zowel in de Amstel als in Luik-Bastenaken-Luik zullen er renners zijn die beter klimmen dan ik."

Het is zaak om mijn goede vorm nog tien dagen vast te houden. En dat zal nodig zijn, want zowel in de Amstel als in Luik zullen er renners zijn die beter klimmen dan ik.

Mathieu van der Poel

"Al heb ik de deelnemerslijst nog niet bekeken. Ik ga vooral uit van mijn eigen kracht, en die van ons team. We hebben de afgelopen weken bewezen dat we als team de wedstrijd naar onze hand kunnen zetten als dat nodig is."


Op Jasper Philipsen, vorige zondag nog tweede in Roubaix achter zijn Nederlandse ploegmaat, zal Van der Poel niet kunnen rekenen. De winnaar van Milaan-Sanremo stond initieel wel op de startlijst van de Gold Race, maar krijgt rust.

Gerelateerd: