Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Bij de start van de E3: geen pannenkoeken voor Van Aert, Van der Poel voelt zich "nog niet top"

 vr 22 maart 2024 11:50
Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

Voor het eerst dit seizoen staan ze samen aan de start: Wout van Aert en Mathieu van der Poel kijken elkaar in de E3 Saxo Classic in de ogen. Wat waren hun laatste impressies bij de start net voor het middaguur? 

De laatste in de rij op het podium was de winnaar van de voorbije twee jaar: Wout van Aert.

 

"Ik ben heel blij dat ik weer kan koersen. Ik heb veel kunnen kijken, maar eindelijk ben ik er zelf weer bij. Milaan-Sanremo was alleszins heel spannend als kijker."

 

Van Aert is net terug van een hoogtestage. Hoe zeker is hij over zijn vorm? "Dat is niemand. Het maakt niet uit waar je van komt."

 

"Elke koers is een nieuw begin. Als je even bent weggeweest, zijn er altijd vraagtekens."

 

"We willen vandaag winnen als ploeg", zei hij nog. "In dat opzicht is het geen test. We willen de beste zijn, maar ik hoop natuurlijk op goeie benen."

 

Op Tenerife was er overigens geen tijd voor pannenkoeken bij Dirk De Wolf. "Hij was hier bezig met het goed uit te leggen", knipoogde Van Aert.

 

"We zaten sowieso meestal boven en we hebben genoten van de maaltijden van onze chefs."

We willen vandaag winnen als ploeg. In dat opzicht is het geen test. We willen de beste zijn, maar ik hoop natuurlijk op goeie benen.

Wout van Aert

Mathieu van der Poel: "Ik heb nog een paar koersen nodig om top te zijn"

Mathieu van der Poel maakte zijn opwachting zonder haarmatje. "Er zit niet echt een redenering achter", lachte hij. "Ik had het gewoon een beetje gehad met dat lange haar."

 

Opvallend: Van der Poel noemt zichzelf niet top. "Zeker niet. Ik denk dat ik nog een paar wedstrijden nodig heb."

 

"In Sanremo was ik zeker niet slecht, maar ik was ook niet super. Het waren 2 inspanningen op het einde. Dit is een andere koers. Ik denk dat ik nog koershardheid nodig heb om top te zijn."

 

"Deze wedstrijd leent zich ertoe om te koersen", vertelde hij nog over het mogelijke tactische plan.

 

"Al is het jammer dat je na de laatste helling nog een lang stuk tot de finish hebt (20 kilometer) en de wind zou niet gunstig staan."

 

Zenuwachtig is de wereldkampioen alleszins niet. "Neen, sowieso niet voor een wegkoers. Dit is ook niet nieuw hé, maar ik kijk er wel naar uit."

 

"Ik zou graag winnen en ik hoop dat ik er de benen voor heb, maar volgende week is voor mij nog net iets belangrijker."

In Sanremo was ik zeker niet slecht, maar ik was ook niet super. Het waren 2 inspanningen op het einde. Dit is een andere koers. Ik denk dat ik nog koershardheid nodig heb om top te zijn.

Mathieu van der Poel
Gerelateerd: