Ga naar de inhoud

BEKIJK: Koppen schadelijk? Fandag Rode Duivels pakt uit met "kopbal challenge" voor kinderen

 wo 20 maart 2024 21:02
Kinderen worden uitgedaagd om op een bal te koppen.

De Family Day van de Rode Duivels heeft ruim 1.000 Belgische supporters naar het nationale oefencentrum in Tubeke gelokt. Daar konden ze genieten van een open training en heel wat randactiviteiten. Opvallend: een dag na de Pano-reportage over de mogelijke schade van koppen was er ook een "kopbal challenge".

Voetballers die tijdens hun carrière veel koppen, lopen meer risico om op latere leeftijd dementie te ontwikkelen. Pano voerde een onderzoek uit en merkte dat in België het thema relatief onbesproken is.

 

Dat bleek een dag na de reportage nog maar eens op de Family Day van de Rode Duivels. Bij de randactiviteiten werden jonge fans uitgedaagd om op een bal te koppen.

 

Het kon de pret niet bederven. De meeste fans waren namelijk vooral gekomen om te kijken hoe bondscoach Domenico Tedesco een trainingssessie van een uur en een kwartier gaf aan 23 spelers.

 

"Ik wil jullie allemaal van harte welkom heten. Geniet van de training, de sterren en deze prachtige namiddag", sprak de T1 van de Duivels de aanwezige fans toe. 

Na de oefensessie namen ook twee Duivels het woord. "We hebben geprobeerd om jullie een mooie training voor te schotelen. We verwachten jullie in juni om ons een laatste boost te geven in aanloop naar het EK, waar we ons uiterste best zullen doen", zei Jan Vertonghen.

 

"We willen jullie allemaal bedanken voor jullie komst naar dit prachtige trainingskamp en hopen dat jullie hebben kunnen genieten van deze nieuwe groep. We rekenen op jullie voor de laatste twee voorbereidingswedstrijden in Brussel", vulde Thomas Meunier aan.    

 

De Rode Duivels spelen zaterdag om 18 uur een oefeninterland tegen Ierland in Dublin. Dinsdag volgt dan een spannende confrontatie met Engeland op Wembley om 20.45 uur.

 

Voor de EK-start spelen de Duivels op 5 juni tegen Montenegro en op 8 juni tegen Luxemburg, telkens in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. 

Metejoor en groepsfoto

Verschillende animaties leukten de namiddag in Tubeke op, waaronder een concert van zanger Metejoor.

 

Er stond geen signeersessie op het programma en er was ook geen moment om selfies te nemen met de spelers. Wel werd een groepsfoto genomen van de Rode Duivels met de fans op de achtergrond. 

Gerelateerd: