Ga naar de inhoud

Tom Boonen en Ruben Van Gucht becommentariëren zondag Zuidkempense Pijl: "Zege daar was 1 van mijn strafste nummers ooit"

 do 14 maart 2024 14:56
Tom Boonen soleerde in 2001 naar winst in zijn thuiskoers.
Tom Boonen soleerde in 2001 naar winst in zijn thuiskoers.

Daags na Milaan-Sanremo staat zondag de 60e editie van de Zuidkempense Pijl (in Mol) op het programma. Een koers die warme herinneringen losweekt bij tweevoudig winnaar Tom Boonen. Samen met Ruben Van Gucht geeft Boonen zondag commentaar bij de jubileumeditie, live te bekijken op sporza.be.

Voor Tom Boonen is de Zuidkempense Pijl pure nostalgie.

 

Het jaar voordat hij prof zou worden bij US Postal schudde Boonen in zijn thuiskoers een kabinetstukje uit zijn dijen.

 

De 20-jarige Boonen sprong op 25 kilometer van de streep weg uit een kopgroep met aan boord Nick Nuyens en Sébastien Rosseler.

 

Een kansloze missie, dacht de concurrentie. Want Boonen stond toen nog niet bekend als een koele killer. Maar wel als een aanvalslustige renner die vaak met zijn krachten woekerde.

 

25 kilometer lang vocht Boonen voor een maximale voorsprong van 40 seconden. Een onderneming die hij succesvol afrondde.

 

"Dat blijft tot op vandaag een van mijn strafste nummers", zegt Boonen, die met een bebloede lip zegevierend over de streep kwam.

 

De reden van de bloedlip?
 

Boonen legde zich tijdens zijn indrukwekkende solo plat tegen zijn stuurpen. Toen hij een verkeersdrempel niet zag opdoemen, was het kwaad geschied.

Live te bekijken op sporza.be

Zondag, 23 jaar na die onvergetelijke zege, zal Boonen samen met Ruben Van Gucht commentaar geven bij de 60e editie van de Zuidkempense Pijl, ook wel de Grote Prijs Wilfried Peeters genoemd.

Regionale zender RTV capteert en zendt de wedstrijd uit. Maar je kan de wedstrijd ook met livestream bekijken op sporza.be vanaf 14.45 uur.

Met de opleidingsteams van Soudal-Quick Step, Lotto-Dstny en Intermaché-Wanty komen er enkele talentvolle beloften aan de start bij het Zilvermeer.

 

Rond de klok van 17 uur weten wie we in de voetsporen treedt van onder anderen Tom Boonen, Nick Nuyens, Wilfried Peeters en Gerben Thijssen.

Gerelateerd: