Ga naar de inhoud

Renaat en José blikken terug op incidentrijke tijdrit Parijs-Nice: "Plots wordt tweestrijd Evenepoel/Roglic geleid door UAE"

 di 5 maart 2024 20:23

De ploegentijdrit van Parijs-Nice zal nog even nazinderen in het peloton. Enerzijds was er de plotse uithaal van Remco Evenepoel naar ex-ploegmakker Tim Declercq, anderzijds waren er ook sportief enkele bijzondere vaststellingen. Onze commentatoren Renaat Schotte en José De Cauwer analyseren de incidentrijke dag.

Renaat: Wat is voor jou de voornaamste conclusie na deze geanimeerde ploegentijdrit, José?


José: "Ik weet echt niet wat er gebeurd is bij Soudal - Quick Step. Hadden ze last van de wind? Of van de regen? Hoe dan ook: het verval op het einde was groot. En daar kun je niet omheen."

 

"Ook de performance manager Koen Pelgrim wist na de streep niet goed waar het eigenlijk aan lag. Momenteel blijft het nog allemaal een groot vraagteken voor de buitenwereld, maar hopelijk weten we binnenkort meer."


Renaat: Het was niet de enige bijzondere vaststelling vandaag: ook Roglic verloor veel tijd. Een halve minuut op Evenepoel, zelfs. Of staren we ons nu blind op die mogelijke tweestrijd?


José: "Het duel tussen Evenepoel en Primoz Roglic was voor de start inderdaad hét narratief van deze Parijs-Nice. Maar UAE is daar nu tussen komen fietsen met vier steengoede renners."

 

"Misschien moeten Bora-Hansgrohe en Soudal-Quick Step de hand nu wel naar elkaar uitsteken, om zo dat kwartet van UAE toch te controleren. Geloof me: die zullen niet de kaart van één renner - Almeida, bijvoorbeeld - trekken, maar de boel helemaal open gooien. Er komen nog zware dagen aan voor de concurrenten."

De trein van UAE kwam helemaal onder stoom.

Renaat: Na de race deelde Evenepoel ook nog een sneer uit naar Tim Declercq, omdat die in de weg zou gereden hebben. Hoe kijk jij naar dat voorval?


José: "Tja, dat is jammer. Je kunt natuurlijk altijd teleurgesteld zijn, maar dat moet je toch proberen te kanaliseren. Ik kan me ook gewoon niet voor de geest halen dat Tim Declercq zoiets bewust zou doen."


Renaat: Maar goed, terug naar de koers. Evenepoel vertelde achteraf dat hij de twee beklimmingen voor zijn rekening had genomen, maar bij het tussenpunt zat hij bijvoorbeeld maar in vierde positie. Waarom?


José: "Hij kon vandaag opnieuw rekenen op een hele sterke Ilan Van Wilder. Met wie hij ook zij aan zij over de finish ging. Zo zie je dat die twee elkaar nog nodig zullen hebben wanneer ze het tot een goed einde willen brengen in Frankrijk."

 

"Maar uiteindelijk staat Evenepoel er wel zeer goed voor, hé. Hij had voor de tijdrit wellicht getekend voor deze kloof met zijn concurrent Roglic, alleen liggen er nu wel plots vier UAE-mannen in de weg."


Renaat: Kortom, eigenlijk is de eindconclusie dat deze Parijs-Nice nog helemaal open ligt?


José: "Inderdaad, de voorspelde tweestrijd tussen Evenepoel en Roglic wordt plots geleid door UAE. Alles kan nog."

Gerelateerd: