Ga naar de inhoud

Femke Bol doet het opnieuw: Nederlandse knalt met wereldrecord naar WK-titel op de 400 meter

 za 2 maart 2024 22:12

Ook de eerste wereldtitel in de zaal is binnen voor fenomeen Femke Bol. Op het WK indooratletiek in Glasgow knalde de Nederlandse naar de titel op de 400  meter in 49"17, daarmee zet ze haar eigen wereldrecord scherper. Lieke Klaver maakte het Nederlands succes compleet met zilver. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Twee weken geleden scherpte ze zelf al het wereldrecord aan, nu bewijst Femke Bol dat ze nog sneller kan dan op het NK in Apeldoorn.

 

De Nederlandse verraste niemand met haar wereldrecord. Ze doet opnieuw 7 honderdsten van de tijd op de 400 meter. Het straffe is dat het nummer niet eens de specialiteit is van Bol.

 

In de zomer concentreert ze zich telkens op de 400 meter horden en het is ook op die afstand dat ze in Parijs voor olympisch goud gaat.   

 

Nederland pakte ook de zilveren medaille met Lieke Klaver (50"16). De Amerikaanse Alexis Holmes (50"24) vervolledigde het podium.

Gerelateerd: