Ga naar de inhoud

Voetbalbond wil klokkenluider vinden na uitlekken van scheidsrechtersrapporten

 wo 28 februari 2024 14:21
De arbitrage gaat door zwaar stormweer.

De Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft na het uitlekken van de scheidsrechtersrapporten een externe audit besteld. Dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door de bond aan persagentschap Belga. "Dit berokkent onze arbitrage imagoschade", zegt een woordvoerder van de KBVB.

Op 9 februari 2024 lekten de scheidsrechtersrapporten van het Professional Referee Department (PRD) uit in de pers.

 

De bond wil nu uitzoeken wie de informatie heeft doorgespeeld aan de kranten. Dat zal de KBVB doen door scheidsrechters en leden van het PRD hun computers en gsm's te laten onderzoeken.

 

"We hebben een externe audit besteld om na te gaan hoe dit is kunnen gebeuren. Het is ontoelaatbaar dat persoonsgegevens worden gelekt in de pers", aldus de bond.

 

Volgens Het Nieuwsblad zouden de mensen die onderwerp zijn van het onderzoek ook hun privécomputers laten uitlezen.

 

De bond laat weten dat het onderzoek gebeurt met expliciete toestemming van de betrokkenen: "Het zal een externe partij zijn die de gegevens doorneemt, uitsluitend op zoek naar info die betrekking heeft op het lek. De KBVB heeft geen zicht op de data."

 

De scheidsrechters zullen overigens niet onderzocht worden, aangezien ze geen toegang hebben tot de rapporten. De bond benadrukt nog dat het doel is om "in de eerste plaats de mensen die niet betrokken zijn te beschermen."

 

De KBVB spreekt zich nog niet uit wat er zou gebeuren met de "mol", mocht die gevonden worden.

 

"Het is te vroeg om dat te zeggen. We wachten de resultaten van de audit af, alvorens de volgende stappen te overwegen", aldus de woordvoerder van de KBVB.

Gerelateerd: