Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 17  /  17 - Luik-Bastenaken-Luik
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Marianne Vos kan nauwelijks geloven dat ze triomfeert bij debuut in Omloop: "Moest alle zeilen bijzetten"

 za 24 februari 2024 17:45

Zou ze het zelf al kunnen geloven? Voor de winter lag Marianne Vos nog op de operatietafel, eind februari straalt ze op het hoogste schavotje in de Omloop Het Nieuwsblad. "Van dit debuut had ik nooit durven te dromen", deelt de 36-jarige Nederlandse.

In een rijke carrière en op haar 36e. Hoeveel kan een zege in de Omloop Het Nieuwsblad dan nog betekenen?

 

"Goh ... Eigenlijk héél veel", zegt Marianne Vos. "Het is geweldig om mijn seizoen zo af te trappen. Zo debuteren in de Omloop, daar had ik nooit van durven dromen."

 

Want de tegenstand was niet mals. Lotte Kopecky brak de koers helemaal open op de Muur. 

 

"Ik dacht wel dat ze het daar zou proberen. Dus ik moest alle zeilen bijzetten om haar te volgen. Dan hadden we een mooi groepje en begon het spel."

Mijn familie geniet hier zeker mee van, want we hebben er met z'n allen naar toegeleefd.

Marianne Vos

Het spel: ofwel pokeren op wielen. Dat op het allerhoogste niveau. 

 

Vos gebruikte al haar ervaring en reed de perfecte sprint. "Het is een zware koers geweest, dan moet je afwachten wat er nog in de benen zit. Kopecky reed een ontzettend sterke finale. Dat ik haar klop, is geweldig."

 

Want Vos komt van ver. De Nederlandse werd voor de winter geopereerd aan haar bekkenslagader. Nu bewijst ze dat ze helemaal terug is.

 

"Dit is erg mooi", beseft ze zelf. "Mijn familie geniet hier zeker mee van, want we hebben er met z'n allen naar toegeleefd."

 

Een oude vos verleert - in dit geval - de knepen van het vak niet. Marianne Vos heeft alvast bewezen dat ze op haar 36e een vrouw wordt om rekening mee te houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Anrooij: "Met goed gevoel aan voorjaar begonnen"

"Het doel was om te winnen, zeker omdat we er met z'n tweetjes zaten", vertelt Shirin van Anrooij over de gunstige slotfase voor Lidl-Trek.

 

"Maar we wisten allebei dat dat alleen kon door aan te vallen. Het lukte niet om een gat te slaan. Dan weet je dat het heel lastig wordt." Zeker met kleppers als Lotte Kopecky en Marianne Vos in de groep.

 

"Ik ben blij dat ik daarna Kopecky kon volgen op de Muur en dat we met z'n tweeën vooraan zaten."

 

"Het is heel vet om te zien dat we vanaf de eerste klassieker SD Worx onder druk kunnen zetten.Maar we mogen heel tevreden zijn dat we met een goed gevoel aan het voorjaar kunnen beginnen."

 

"Het was heel zwaar, maar echt super vet. Het is een heel vervelende winter geweest voor mij, dus ik ben heel tevreden met een vierde plek."

Gerelateerd: