Ga naar de inhoud

Het supportersprotest levert op: Duitse voetballiga staakt zoektocht naar externe investeerders

 wo 21 februari 2024 18:02

De tennisballen en auto's op afstandsbediening kunnen weer de kast in. De Duitse voetballiga (DFL) ziet af van het miljardenplan om buitenlandse investeerders naar de Bundesliga te lokken. Dat idee botste de afgelopen weken op heel wat (ludiek) supportersprotest. Een signaal dat voorzitter Hans-Joachim Watzke en de zijnen begrepen hebben.

Chocoladen munten, tennisballen, spandoeken, auto's op afstandsbediening met Bengaals vuur, ... Het supportersprotest in Duitsland nam de afgelopen weken heel wat proporties aan.

 

Zowat alle Duitse fans schaarden zich tegen het idee van de voetballiga (DFL) om externe investeerders naar de Bundesliga te lokken. De authenticiteit van de competitie - met clubs in handen van landgenoten en fans - zou zo verloren gaan.

 

Dus komt er nu een einde aan de zoektocht. Tijdens een buitengewone vergadering besloot de DFL unaniem dat de deal niet doorgaat.

 

"Gezien de huidige ontwikkelingen lijkt een succesvolle voortzetting van het plan niet langer mogelijk. Ook al is er een grote meerderheid voor de noodzaak van een strategische partner", deelt voorzitter Hans-Joachim Watzke in een persbericht.

 

De fans kunnen weer op beide oren slapen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: