Ga naar de inhoud

Belgische selectie kijkt met veel vertrouwen uit naar WK indoor: "Gaan mooie dingen laten zien in Glasgow"

 ma 19 februari 2024 15:49

Na het BK indoor van afgelopen weekend is het reikhalzend uitkijken naar de volgende grote afspraak: het wereldkampioenschap in de zaal. Vanaf 1 maart gaat een ruime Belgische selectie op zoek naar eremetaal in Glasgow. "Al wordt de twee gouden medailles van vorige editie evenaren heel moeilijk", analyseert topsportcoördinator Rutger Smith de situatie.

"Ik heb ervan genoten. Het was kort en krachtig, alles op een dag. En er waren enkele topprestaties."

 

Aan het woord is Rutger Smith, de topsportcoördinator van de Vlaamse atletiekliga. Hij zag een hoogstaand BK indoor. Een dat hoop geeft voor het aankomende WK in Glasgow van begin maart.

 

"Een van de moeilijkste toernooien om je te kwalificeren", weet Smith. "Het aantal plaatsjes is beperkt, maar van meerkamp tot de loopnummers: België heeft een brede selectie."

 

Het resultaat: 14 atleten en 2 aflossingsploegen wagen hun kans in Schotland. Nemen zij - net als vorige editie - twee gouden medailles mee naar België?

 

"Dat evenaren wordt heel moeilijk, maar twee medailles zijn wel mogelijk", oordeelt de coördinator. "We gaan er mooie dingen laten zien."

Obasuyi leverde een fantastische prestatie. Zeker als je weet dat hij de afgelopen jaren veel moest afrekenen met blessures.

Rutger Smith

Een atleet die met vertrouwen het BK indoor verlaat, is Michael Obasuyi.

 

"Hij stond helemaal bovenaan mijn lijstje van mooie momenten afgelopen zondag", vertelt Smith, nadat de atleet een 26 jaar oud Belgisch record verbeterde op de 60 meter horden.

 

"Een fantastische prestatie. Zeker als je weet dat hij de afgelopen jaren veel moest afrekenen met blessures. Ik zag hem wekelijks rondlopen in Gent en merkte dat hij het er moeilijk mee had."

 

Maar nu staat de 24-jarige hordeloper er helemaal. "Ik vertelde hem dat hij de rust moest bewaren. Het knappe is dat hij nu antwoordt met zijn benen."

 

7"54 is het resultaat van die goede, blessurevrije benen. "Met zo'n tijd kunnen er knappe dingen gebeuren in Glasgow", besluit de coördinator. 

 

Gerelateerd: