Ga naar de inhoud

Roepende en zwaaiende Burgess haalt zich weer woede Club Brugge op de hals: "Heb ik iets geroepen?"

 wo 7 februari 2024 23:56

Christian Burgess en Club Brugge: het gaan nooit de beste vrienden worden. Na een incidentrijk verleden kon de verdediger het opnieuw niet laten om blauw-zwart een beetje te plagen na de late 2-1. "Ze pakten het goed op, maar de ref jammer genoeg niet", vertelde hij achteraf met een grijns.

Christian Burgess op Jan Breydel is een garantie op animo.


Herinner u hoe de Engelse verdediger tijdens de vorige confrontatie het Club-publiek collectief deed koken door meermaals te provoceren. Onder meer door een geslaagde tackle te vieren zoals Cristiano Ronaldo.

Ook tijdens het bekerduel van woensdagavond uitte Burgess bijzonder ostentatief zijn vreugde na de late 2-1. Hij schreeuwde naar verluidt zelfs niet zo fraaie woorden naar de thuisbank. Scheidsrechter Bram Van Driessche bestrafte hem daarvoor met een gele kaart.

 

"Heb ik iets geroepen? En ook eens gezwaaid? Ik weet het niet meer", deed een grijnzende Burgess alsof zijn neus bloedde.

 

"Club heeft wat karaktertjes, maar ik heb genoten van de strijd. Ze pakten het - in tegenstelling tot de ref - ook goed op. Na afloop hebben we handen geschud. Hopelijk was het entertainend voor de neutrale fans. Ik denk alvast dat de supporters hier genoten hebben."

Eerlijk gezegd maakte Skov Olsen het verschil.

Christian Burgess

Ook Burgess stapte met een vrij goed gevoel van het veld.

 

"Die late goal was heel belangrijk", analyseerde hij de match.

 

"Die geeft ons het momentum in deze dubbele confrontatie en dat moeten we eind deze maand meenemen naar de terugwedstrijd in Brussel. Alles ligt nog open nu. Het was niet onze beste prestatie, de organisatie bij Club stond goed.

 

"Eerlijk gezegd maakte Skov Olsen het verschil. Zonder hem is het een andere wedstrijd. Tijdens de rust probeerden we bij te sturen, maar die tweede tegengoal was echt ontgoochelend. Daar hadden we beter moeten doen. Vorig jaar hadden we dezelfde situatie tegen Antwerp, we kijken uit naar de terugwedstrijd. Eerst moeten we ons weer concentreren op de competitie."

Gerelateerd: