Ga naar de inhoud
Machida scoort een late goal voor Union.

Club Brugge geeft stevige optie op bekerfinale in 94e minuut nog uit handen tegen Union

 wo 7 februari 2024 22:40
USG
einde
2-0
CLU
 1. 12' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (1 - 0)
 2. 32' - Geel - Brandon Mechele
 3. 32' - Geel - Loic Lapoussin
 4. 38' - Geel - Jorne Spileers
 1. 47' - Doelpunt - Ferran Jutglà (2 - 0)
 2. 58' - Verv. Noah Sadiki door Mathias Rasmussen
 3. 58' - Verv. Loic Lapoussin door Casper Terho
 4. 58' - Verv. Alessio Castro-Montes door Koki Machida
 5. 68' - Geel - Mohamed Amoura
 6. 68' - Geel - Andreas Skov Olsen
 7. 76' - Verv. Gustaf Nilsson door Dennis Eckert Ayensa
 8. 79' - Geel - Denis Odoi
 9. 83' - Verv. Andreas Skov Olsen door Michal Skóras
 10. 90' - Verv. Ferran Jutglà door Shion Homma
 11. 90+4' - Geel - Christian Burgess
 12. 90+4' - Doelpunt - Koki Machida (2 - 1)
Croky Cup - speeldag 1 - 07/02/24 - 20:47
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
12'
Andreas Skov Olsen
12'
Andreas Skov Olsen
1 - 0
47'
Ferran Jutglà
47'
Ferran Jutglà
2 - 0
90+4'
Koki Machida
2 - 1
Koki Machida
90+4'

Wat een verschil maakt één doelpunt, zeg. Club Brugge leek tegen een onherkenbaar Union een stevige optie op de bekerfinale te nemen. Skov Olsen en Jutgla deden Jan Breydel luidop dromen van de Heizel met een dubbele bonus. Maar in minuut 94 zorgde Machida alsnog voor de levensbelangrijke 2-1. Afspraak over drie weken in het Dudenpark.

Club Brugge - Union in een notendop:

 • Sleutelmoment: Twintig minuten voor het einde ontsnapt Union bij een 2-0-tussenstand aan een penalty. Vanhoutte wacht te lang om de bal weg te trappen, laat zich verrassen door Vanaken en trapt de Club-kapitein aan. Zowel ref Van Driessche als de VAR zien er geen graten in.

 • Man van de match: Andreas Skov Olsen toonde nog maar eens zijn waarde voor dit Club Brugge. Na nog geen 10 minuten opende hij op aangeven van Jutgla de score en nauwelijks 44 seconden na de rust bood hij de Spanjaard op zijn beurt de 2-0 aan. 

 • Opvallend: De Europese campagne buiten beschouwing gelaten kwam er vanavond voor Union een einde aan een ongeslagen reeks van 21 wedstrijden: 18 in de competitie en 3 in de beker. De vorige nederlaag van Union tegen een Belgische ploeg dateerde al van 16 september, thuis tegen Racing Genk. 

Skov Olsen schenkt Club vroege voorsprong

Club Brugge likte zijn wonden na de pijnlijke nederlaag tegen Antwerp. Zinckernagel, Vetlesen en De Cuyper vielen toen geblesseerd uit en dus koos Ronny Deila vanavond voor Odoi, Balanta en Jutgla. Bij Union waren die kopzorgen er niet voor Alexander Blessin, hij kon zijn sterkste elftal uitspelen.

Beide ploegen schuwden de risico's in de openingsfase, maar toch viel er al na 10 minuten een doelpunt. Met een slim tikje zette Vanaken Jutlga op weg en de Spaanse aanvaller stuurde op zijn beurt Skov Olsen diep. Sykes kon de Deen niks in de weg leggen en ook Moris had geen verhaal tegen de knappe plaatsbal: 1-0.

De vroege treffer zorgde er niet voor dat de wedstrijd openbrak. Een dominant Club had weliswaar het meeste balbezit, maar toonde zich offensief onmondig. Dat laatste gold ook voor Union, dat onder zijn niveau acteerde. Een flauwe kopbal van Amoura in de handen van Mignolet, veel meer hadden de bezoekers niet te bieden.

Union slaat genadeloos toe in de extra tijd

Droomstart voor Club in de tweede helft. Amper 44 seconden na de aftrap stond de 2-0 plots op het scorebord. Na de vlotte samenwerking bij de openingsgoal keerden Skov Olsen en Jutgla de rollen om. De Deen schilderde de bal op het hoofd van de Spanjaard en die kopte raak aan de tweede paal.

Een nieuwe tik voor Union, dat ook nu geen reactie in huis had. Blessin probeerde het tij te keren met drie wissels, maar de inbreng van Rasmussen, Terho en Machida zette geen zoden aan de dijk voor de bezoekers. Integendeel, Union ontsnapte aan een penalty toen Vanhoutte zich liet verrassen door Vanaken en de Club-kapitein aantikte.

Club had alles onder controle en Deila strooide nog wat zout in de wonde door Union-boeman Homma op het veld te brengen. Maar het was een andere Japanner die mocht lachen. Na een vrije trap van Rasmussen in de extra tijd viel de bal voor de voeten van Machida en die bezorgde Union op de valreep een prima uitgangspositie.

Afspraak op 28 februari in het Dudenpark.

Vanaken: "Union verdiende geen doelpunt en het was gewoon penalty"

 • Ronny Deila (trainer Club Brugge): "Voor de wedstrijd had ik voor deze uitslag getekend. We hebben een heel goede prestatie geleverd. Bij de 2-0-voorsprong hadden we een penalty moeten krijgen en dan stond het misschien 3-0. Dan was het een andere wedstrijd geweest. Op het einde viel de bal verkeerd voor ons, zo gaat het nu eenmaal in voetbal. Maar dat doet niks af van onze prestatie. We hebben niks weggegeven en creëerden zelf kansen. Dit was een uitstekende reactie op vorige week. We zijn aan het groeien, worden dominanter in alles wat we doen. Union had sinds september niet meer verloren van een Belgische ploeg, dus het is mooi dat wij die reeks beëindigd hebben. Mentaal is het belangrijk dat we Union geklopt hebben, dat geeft vertrouwen en geloof. We hebben een voordeel voor de terugwedstrijd, maar het zal een moeilijke match worden. We gaan er alles aan doen om de finale te halen."

 • Andreas Skov Olsen (Club Brugge): "Die late tegengoal zorgt natuurlijk voor wat ontgoocheling. We hebben heel goed gespeeld en konden hun gevaarlijke spelers uit de wedstrijd houden. Het is natuurlijk vervelend dat we op het einde nog die lucky goal incasseren. Bij mijn doelpunt sneed ik naar binnen en raakte de bal goed. Bij Moris moet je de bal echt dicht tegen de paal plaatsen, want hij is een uitstekende doelman. Ik was dus heel gelukkig. Voor ons vertrouwen is het heel belangrijk dat we Union geklopt hebben. Ze hebben een heel sterk team en het was belangrijk om hier thuis een goed resultaat neer te zetten, want bij hen is het altijd lastig. Ik ben heel blij met de overwinning. Eén doelpunt voorsprong is een mooi begin, we moeten daar een slimme wedstrijd spelen."

 • Christian Burgess (Union): "Die late goal was heel belangrijk. Die geeft ons het momentum in deze dubbele confrontatie en dat moeten we eind deze maand meenemen naar de terugwedstrijd in Brussel. Alles ligt nog open nu. Het was niet onze beste prestatie, de organisatie bij Club stond goed. Eerlijk gezegd maakte Skov Olsen het verschil. Zonder hem is het een andere wedstrijd. Tijdens de rust probeerden we bij te sturen, maar die tweede tegengoal was echt ontgoochelend. Daar hadden we beter moeten doen. Vorig jaar hadden we dezelfde situatie tegen Antwerp, we kijken uit naar de terugwedstrijd. Eerst moeten we ons weer concentreren op de competitie."

 • Hans Vanaken (Club Brugge): "Bij zo'n vrije trap kan de bal altijd goed vallen en dat gebeurde jammer genoeg. Union verdiende vandaag geen doelpunt. Alles blijft nu open voor de terugmatch. Met 2-0 was het beter geweest voor ons, maar het had niks veranderd aan die terugmatch. We zullen daar opnieuw moeten vechten en hopelijk kunnen we de finale bereiken. Of er misschien een penalty was? Ik denk niet misschien, het was gewoon penalty. Vanhoutte denkt dat hij veel tijd heeft en ik zet gewoon mijn voet. Hij raakte mij en volgens mij was het gewoon penalty."

 • Charles Vanhoutte (Union): "Dit was niet onze beste prestatie. Club was heel scherp in de duels en wij hadden moeite om de bal in de ploeg te houden. Op het einde maken we die goal van de hoop nog. 2-0 of 2-1, dat is een groot verschil. We gaan er vol voor gaan in de terugwedstrijd, wij willen elke match winnen en dat moeten we sowieso doen in die volgende bekermatch."

Reacties na de match:

Fase per fase

90+7' tweede helft
90+6'

Einde

Club Brugge leek op weg naar een uitstekende uitgangspositie, maar de late aansluitingstreffer van Machida zorgt toch voor een bedrukte sfeer bij de thuisploeg. Skov Olsen opende al na 10 minuten de score en schotelde kort na de rust Jutgla de 2-0 voor. Union kon daar niks tegenover stellen, tot Machida diep in de extra tijd toesloeg. Alles ligt zo nog open voor de terugwedstrijd op 28 februari.

90+3'

Machida met de aansluitingstreffer!

Wat een koude douche voor Club Brugge! Na een vrije trap van Rasmussen valt de bal voor de voeten van Machida en die werkt het koelbloedig af. Plots heeft Union een prima uitgangspositie te pakken. Burgess krijgt in het tumult nadien wel nog geel.

90'

Spanning in de zestien

Homma dwingt al meteen een vrije trap schuin voor doel af, na een onnodige overtreding van Burgess. Nielsen dropt de bal in de zestien en daar is het toch even alle hens aan dek, maar Vanhoutte kan het gevaar uiteindelijk wegwerken. Bij Club claimen ze onterecht hands van Mac Allister, die de bal tegen zijn bovenbeen kreeg.

90'
wissel
89'
89'

Doelpuntenmaker Jutgla wordt onder luid applaus naar de kant gehaald voor Homma. Intussen is ook Balanta weer klaar voor de strijd.

86'

Boeman Homma staat klaar

De wedstrijd ligt even stil, omdat Balanta verzorgd moet worden na een botsing met Mac Allister. Intussen maakt niemand minder dan Homma, de boeman van Union vorig seizoen, zich klaar om in te vallen.

85'

Even meeval voor Club. Puertas rukt centraal op en wil de bal meegeven met Ayensa, maar Spileers zit er zonder het goed te beseffen tussen. De tijd begint stilaan te dringen voor Union, als het hier vanavond nog wil scoren.

82'

Applauswissel

Applaus voor Skov Olsen, die de score opende en de assist gaf voor de 2-0 van Jutgla. Hij wordt afgelost door Skoras.

80'

Slordig balverlies van Vanhoutte. Het is tekenend voor de prestatie van Union, dat een vanavond een schim van zichzelf is.

79'
Club Brugge
78'

Geel voor Odoi

Ook Odoi loopt tegen een gele kaart aan. Toch al de zesde in deze wedstrijd, het toont aan dat er flink gebikkeld wordt.

75'

Kan Ayensa het verschil maken voor Union? Hij neemt de plaats in van Nilsson, die duidelijk niet tevreden is over zijn wedstrijd.