Ga naar de inhoud

Nina Derwael maakt volgende week comeback in Caïro: "Mentaal sterker dan ooit"

 ma 5 februari 2024 14:23
Nina Derwael
Nina Derwael zal in Egypte op de balk turnen.

Nina Derwael neemt volgende week deel aan de Wereldbekermanche turnen in de Egyptische hoofdstad Caïro. De olympische kampioene zal er niet aantreden aan de brug, wel op de balk- en grondoefening. Om een olympisch ticket te bemachtigen, heeft ze nog 2 opties: via het Wereldbekercircuit of via het EK.

Voor onze gymnasten liggen nog twee routes open voor een individuele selectie voor de Olympische Spelen in Parijs: via de Wereldbekers of via de allroundcompetitie op het Europees kampioenschap. 

 

De Gymfed maakte vandaag bekend dat Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) zich via het intern selectietraject geplaatst hebben voor het Wereldbekertraject.

 

Maellyse Brassart, die deel uitmaakte van het team in Tokio, komt tijdens de Wereldbekers in actie aan de brug. Samen met Erika Pinxten verdedigt ze de Belgische driekleur aan dit toestel. Daarnaast zien we Erika Pinxten aan het werk op de balk en de grond.

 

Voor Nina Derwael - die het WK in eigen land miste omwille van haar schouderblessure - ligt de focus meer op het Europees kampioenschap begin mei in Italië, maar onze landgenote maakt via balk en grond toch al haar comeback in de Wereldbekers.

 

Voor oefeningen aan de brug is het voorlopig nog te vroeg. "Maar gelukkig is er meer dan die discipline alleen", vertelt Derwael. " Maar mentaal ben ik sterker dan ooit."

Van Caïro tot Doha

Van februari tot april staan 4 wereldbekers op het programma. De 2 gymnasten van de nog niet-geplaatste landen op één specifiek toestel, waarbij de 3 beste resultaten tellen, verzekeren zich van een individueel allroundticket voor Parijs. Elk land kan maximaal één plaats per toestel behalen.

 
  • 15.02 - 18.02 - Caïro
  • 22.02 - 25.02 - Cottbus
  • 07.03 - 10.03 - Baku
  • 17.04 - 20.04 - Doha 

    Na de deelname aan de World Cups in Caïro en Cottbus wordt beslist of de gymnasten verder in actie komen in het World Cup-traject.
Gerelateerd: