Ga naar de inhoud

BEKIJK: Derby ontsierd door Anderlecht-fans die Moris en politie bekogelen met bekers, Vertonghen woest

 do 25 januari 2024 22:48

Weer een voetbalavond met een valse noot. De derby tussen Union en Anderlecht lag ruim 10 minuten stil nadat enkele bezoekende fans bierbekertjes naar thuisdoelman Anthony Moris hadden gegooid. Tijdens de break kreeg zélfs een politiecommissaris een exemplaar tegen hem gemikt. Aanvoerder Jan Vertonghen moest twee keer bemiddelen.

Jan Vertonghen was woest, in de tribune was het ongeloof op het gezicht van Marc Coucke af te lezen.

Enkele fans van Anderlecht hebben in het slot van de derby (nog maar eens) het imago van hun club besmeurd door bierbekertjes richting Union-keeper Anthony Moris te gooien.

 

Scheidsrechter Lothar D'hondt legde de wedstrijd stil, waarop een boze Jan Vertonghen richting zijn eigen fans trok. Na een goeie tien minuten ging de aanvoerder - in het gezelschap van Théo Leoni en een politiecommissaris - zijn achterban nog eens smeken om zich te gedragen. 

Jan Vertonghen en Théo Leoni moesten onder begeleiding van een politiecommissaris nog eens met hen gaan praten, maar dat gaat gewoon niet.

Peter Vandenbempt

"De fans van Anderlecht zijn niet te kalmeren en krijgen veel te veel aandacht", zag Peter Vandenbempt in het stadion.


"Jan Vertonghen en Théo Leoni moesten onder begeleiding van een politiecommissaris nog eens met hen gaan praten, maar dat gaat gewoon niet. Ik vind het ook een ronduit idioot idee om dat te organiseren, ze nog eens belangrijker maken dan ze zichzelf al vinden. Ik zou het anders aanpakken, maar ik ben niet bevoegd, alleen geërgerd dat het toch weer kan gebeuren."

Gerelateerd: