Ga naar de inhoud

19-jarig toptalent Paul Magnier bezorgt Soudal-Quick Step 1e bloemenruiker van het seizoen

 do 25 januari 2024 15:45
Paul Magnier opent zijn rekening in zijn 1e profkoers voor The Wolfpack.
Paul Magnier opent zijn rekening in zijn 1e profkoers voor The Wolfpack.

Wat een binnenkomer! De 19-jarige Fransman Paul Magnier (Soudal-Quick Step) heeft de 2e manche van de Challenge Mallorca gewonnen na een knap staaltje teamwork. Zijn lead-out Luke Lamperti kaapte nog de 3e plaats weg. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Het zou me niet verbazen dat Paul Magnier op Mallorca meteen toeslaat. Hij is van wereldklasse."

 

Het waren de woorden van Wolfpack-scout Johan Molly 2 weken geleden op de mediadag van Soudal-Quick Step. En hij zit er boenk op.

 

Toen onze landgenoot Victor Vercouille (Flanders-Baloise) vandaag als laatste overlevende werd opgeslokt door het peloton, was het rijk aan de sprinttreintjes.

 

Soudal-Quick Step, met onder meer Lampaert als wagonnetje, blies alle andere treintjes van de sporen.

 

De Amerikaanse neoprof Luke Lamperti kwam als eerste uit de slotbocht en rolde de rode loper uit voor een andere neoprof: Paul Magnier.

 

De 19-jarige Fransman won met zijn vingers in de neus op de licht hellende aankomst. Zijn eerste profzege. En meteen ook de 1e zege in 2024 voor de manschappen van Lefevere. Lamperti deelde in de vreugde als 3e.

 

Van Belgische zijde waren de spots gericht op Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty). Maar onze landgenoot kwam er in het gewoel niet aan te pas.

Uitslag Trofeo Ses Salines-Felanitx (1.1)
1. Paul Magnier (Fra) allen zelfde tijd
2. Alberto Dainese (Ita)  
3. Luke Lamperti (VS)  
4. Marijn van den Berg (Ned)  
5. Luca Colnaghi (Ita)  
6. Davide Cimolai (Ita)  
7. Tim Torn Teutenberg (Dui)  
8. Stefano Oldani (Ita)  
9. David Martin (Spa)  
10. Alexander Kristoff (Noo)  

"Bij mijn debuut winnen voelt uiteraard geweldig", jubelde de Franse neoprof. "Ik vind de juiste woorden niet om te duiden hoe ik me nu voel."

 

"Ik ben nog maar 19 jaar en ik weet niet welk type renner ik ben. Van deze zege durfde ik niet te dromen."

 

Magnier bedankt Gianni Moscon, Yves Lampaert en Luke Lamperti voor de lead-out. "We hadden een plan en dat hebben we gevolgd van bij de start."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: