Ga naar de inhoud

Het seizoen van woelwater Ja Morant zit er al op: Memphis Grizzlies-ster moet onder het mes

 di 9 januari 2024 07:10
Ja Morant met zijn rechterarm in een mitella.
Ja Morant blesseerde zich afgelopen weekend op training aan zijn schouder.

Voor Ja Morant zit het NBA-seizoen er nu al op. De explosieve guard van de Memphis Grizzlies moet geopereerd worden aan zijn schouder. Morant speelde dit seizoen amper 9 wedstrijden.

Een verloren seizoen is het geworden voor Ja Morant. De sterspeler van de Memphis Grizzlies miste de eerste 25 wedstrijden door een schorsing, nadat hij vorig jaar tot 2 keer toe met een pistool gezwaaid had op sociale media.

 

Tijdens Morants afwezigheid was Memphis, dat ook enkele ander sterkhouders mist door blessures, een vogel voor de kat. De Grizzlies verloren 20 van de 27 wedstrijden waarin de spelverdeler ontbrak.

 

Het contrast met de matchen waarin Morant wel in actie kwam, was groot. Met een gemiddelde van ruim 25 punten per wedstrijd dirigeerde hij zijn team naar 6 zeges in 9 wedstrijden en deed hij de fans nog stiekem dromen van de play-offs.

 

Maar zover zal het wellicht niet komen, want de Grizzlies hebben bekendgemaakt dat Morant kampt met een scheurtje in zijn schouder en onder het mes moet. De 24-jarige guard liep de blessure afgelopen weekend op tijdens de training.

 

Morant zal weldra geopereerd worden en wacht daarna een lange revalidatie. Zijn seizoen zit er dus na amper 9 wedstrijden al op.

Uitslagen in de NBA van maandagnacht:

  • Charlotte - Chicago 112-119 (n.v.)
  • Indiana - Boston 133-131
  • Washington - Oklahoma City 128-136
  • Miami - Houston 120-113
  • Milwaukee - Utah 116-132
  • LA Clippers - Phoenix 138-111

De hoogtepunten van vannacht:

De stand in de NBA:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: