Ga naar de inhoud

Incident met vuurwapen krijgt langer staartje: Ja Morant 8 wedstrijden geschorst door NBA

 wo 15 maart 2023 22:00

Het incident met het geweer dat Ja Morant toonde tijdens zijn Instagram Live krijgt nog een staartje. De sterspeler van Memphis heeft zijn schorsing van zijn club uitgezeten, maar wordt nu door de NBA veroordeeld tot 8 speeldagen aan de kant.

"Zijn acties waren onverantwoord, roekeloos en potentieel erg gevaarlijk", klinkt het bij de NBA. "Het heeft serieuze gevolgen, omdat de speler erg veel volgers heeft op het platform."

 

En dus krijgt Ja Morant een nieuwe schorsing opgelegd, van 8 speeldagen. De wedstrijden waarin hij door Memphis op non-actief werd gezet, worden daarvan afgetrokken.

 

Ook in zijn portemonnee zal de sterspeler zijn acties voelen. Hij ziet door de wedstrijden schorsing zo'n 670.000 dollar aan zijn neus voorbij gaan.

 

"Morant heeft wel spijt betuigd voor zijn acties. Hij heeft ook geleerd uit dit incident en beseft dat hij een voorbeeldrol heeft, zowel op als naast het veld", eindigt de mededeling met een positieve noot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: