Ga naar de inhoud

NBA streng voor Ja Morant: 25 matchen schorsing na nieuw incident met vuurwapen

 vr 16 juni 2023 17:38

Ja Morant zal in het nieuwe NBA-seizoen een hele tijd aan de kant moeten blijven staan. De speler van Memphis wordt door de NBA maar liefst 25 matchen geschorst na nieuw wangedrag. De jonge speler zwaaide al voor de tweede keer in enkele maanden tijd met een pistool in het rond op sociale media.

Ja Morant is al langer een zorgenkind. De 23-jarige spelverdeler werd in mei gespot op sociale media met een geweer. Een fout die hij ook enkele maanden eerder al had gemaakt. In maart werd hij al eens 8 matchen geschorst nadat er een filmpje van hem was opgedoken met een pistool.

 

Maar hij leerde zijn lesje niet en dus dwong hij de NBA om nog strenger op te treden. Nu moet hij 25 matchen boeten voor zijn fout. "Zijn beslissing om voor de tweede keer een wapen te laten zien op sociale media is alarmerend", zei NBA-baas Adam Silver.

 

"Hij moet beseffen dat hij een voorbeeld is voor jongeren die nu zijn gedrag misschien willen kopiëren."

 

Morant mag tijdens zijn schorsing ook niet deelnemen aan oefenmatchen of persconferenties. En voor hij weer mag spelen, zal hij ook aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. "Hij zal een soort heropvoedingsprogramma moeten volgen", klinkt het bij de NBA.

 

De lange schorsing zal de populaire NBA-speler alleszins ook heel wat geld kosten. Per wedstrijd verdient hij zo'n 300.000 dollar.

Morant excuseert zich bij club, NBA, sponsors en kinderen: "Was geen goed voorbeeld"

"Ik heb tijd gehad om na te denken en ik besef nu hoeveel leed ik veroorzaakt heb", klinkt het bij Ja Morant. "Ik wil mij excuseren bij de NBA, bij mijn ploeg, bij mijn ploegmaats en bij de stad Memphis."

 

"En ik verontschuldig mij bij alle kinderen die naar me opkijken. Sorry dat ik zo'n slecht voorbeeld ben geweest. Sorry ook aan mijn sponsors en mijn fans. Ik ga in de toekomst beter doen."

 

"Ik ga in het tussenseizoen en tijdens mijn schorsing werken aan mijn mentale gezondheid. Ik blijf ook trainen zodat ik klaar ben wanneer ik weer mag spelen."

Gerelateerd: