Ga naar de inhoud

Van kwaad naar erger: 6e (van 7) WB-manche alpineskiën bij mannen geannuleerd

 zo 3 december 2023 18:13
Hevige wind en sneeuw hielden de skiërs binnen in Beaver Creek.

De weergoden zijn de mannelijke skiërs niet gunstig gezind dit seizoen. Ook de super-G van Beaver Creek is geschrapt door te hevige wind. Van de 7 WB-manches werden er maar liefst 6 geannuleerd door de weersomstandigheden.

Na de afdalingen van vrijdag en zaterdag kon er ook vandaag niet geskied worden in Beaver Creek. De zware sneeuwval en de harde wind waren de spelbrekers in de Verenigde Staten.

 

Dit seizoen werden bij de mannen nu al zes van zeven manches afgelast. Eind oktober werd in Sölden (Oostenrijk) een reuzenslalom stopgezet wegens de sterke wind en drie weken terug sneuvelden ook de twee afdalingen van de Zwitsers-Italiaanse manche in Zermatt en Cervinia.

 

Tot nu kon alleen de slalom in Gurgl (Oostenrijk) afgewerkt worden. Manuel Feller won die in eigen land, voor zijn landgenoten Marco Schwarz en Michael Matt. Ook bij de vrouwen werden er al twee afdalingen geschrapt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: