Vincent Kompany over penibele situatie van Burnley: "We zitten in overlevingsmodus"

 do 23 november 2023 18:19
Vincent Kompany
Vincent Kompany

Kan Burnley na de internationale break eindelijk nog eens winnen? Het team van Vincent Kompany is in acute puntennood, met amper 4 punten na 12 speeldagen. "Ik ben ervan overtuigd dat we een reeks kunnen neerzetten", blijft de Belgische trainer optimistisch.

Het hoeft niet te verbazen dat Burnley met zijn 4 puntjes het rijtje sluit in de Premier League. De club kreeg vorige week wel gezelschap van Everton, dat door een straf 10 punten moest inleveren.

 

"Daar ben ik niet mee bezig", vertelt Vincent Kompany over Everton. "Ik wil geen aandacht besteden aan zaken waar ik geen controle over heb. We focussen op onze eigen resultaten. Het heeft geen zin om naar andere teams te kijken."

 

"Ik heb hier een taak die te belangrijk is om afgeleid te raken. We willen de resultaten omkeren. We zitten in een overlevingsmodus en dan ga je terug naar de essentie. Mijn absolute prioriteit is om Burnley in deze competitie te houden."

We moeten er niet aan twijfelen dat we een reeks kunnen neerzetten.

Vincent Kompany

Geen enkel Premier League-team haalde ooit minder dan de 4 punten van Burnley na 12 wedstrijden. Toch blijft Kompany vertrouwen hebben in zijn ploeg. "Ik zal tot het laatste moment blijven geloven", klink het strijdvaardig.

 

"We moeten er niet aan twijfelen dat we een reeks kunnen neerzetten. Het gaat om details, soms op individueel niveau, maar ik zie oplossingen en dat is mijn taak als manager."

 

"De competitie is al zwaar geweest. Het blijft een kwestie van aanpassen. Geen enkele wedstrijd is makkelijk en de missie is telkens dezelfde: proberen drie punten te pakken."

 

Daarvoor krijgt Burnley zaterdag een nieuwe kans, met een thuiswedstrijd tegen West Ham.