Ga naar de inhoud

Mark Cavendish zakte op de valreep af naar Gent: "Ik heb mijn zoontje omgekocht"

 za 18 november 2023 08:10
Mark Cavendish en Iljo Keisse in 't Kuipke.

Op zijn 38e topt Mark Cavendish de deelnemerslijst van de Gentse Zesdaagse niet meer, maar een bezoekje aan 't Kuipke weet de winnaar van 2016 wel te pruimen. Met maatje Iljo Keisse en zijn zoontje nam hij vrijdagavond plaats in de tribunes. 

Zoontje Casper week geen seconde van de zijde van  Mark Cavendish en had de hele avond pretoogjes. De 5-jarige spruit amuseerde zich kostelijk.

 

"De laatste keer dat ik hier reed en hij hier was, eindigde ik in een ziekenwagen", stak een goedlachse Cavendish van wal. In 2021 verdween de Brit uit de laatste ploegkoers op de slotdag na een zware val.

 

"Als kind ben ik zelf nooit naar hier gekomen, pas voor het eerst als koersende junior. Maar toen ik hier deelnam, is mijn gezin altijd meegekomen. Dat is geweldig."

 

"Kijk hoe Casper alles in zich opneemt en hier inspiratie uit haalt. Het is belangrijk om dit live te kunnen bekijken."

 

"Of ik het belangrijk vind als vader om dit met hem te delen? Hopelijk toon ik hem dat het te lastig is. "Blijf hier weg!" Neen, grapje!"

Hopelijk toon ik mijn zoontje dat deze Zesdaagse te lastig is. "Blijf hier weg!" Neen, grapje!

een ontspannen Mark Cavendish

Cavendish zakte vrijdag ietwat onverwacht af naar Gent. "Ik wilde wel naar hier komen, maar het is druk geweest met veel reizen."

 

"Vorige week was Casper een beetje lastig. Ik zei: "Als je flink bent, gaan we naar Gent." Ik heb hem dus omgekocht. En het is uiteraard fijn om Iljo Keisse en zijn gezin te zien."

 

Cavendish is nog altijd bijzonder geliefd in België. "Ik houd van België, dat weet je."

 

"Dat Gent als Zesdaagse blijft bestaan? Hier begrijpen jullie de koers. Het zit in jullie bloed, dit is hier lifestyle. Daar houden de renners van."

Als vanouds dolde Mark Cavendish ook even met onze reporter in Gent:

Gerelateerd: