Ga naar de inhoud

Lindsay De Vylder en Robbe Ghys nestelen zich na de ploegkoers op kop na dag 4

 za 18 november 2023 01:07
Het is een drukke avond in Gent.

't Kuipke in Gent is deze week opnieuw het decor voor de Lotto Zesdaagse van Vlaanderen-Gent. De Gentse Zesdaagse is dit jaar aan zijn 82e editie toe. Lindsay De Vylder en Robbe Ghys trekken als leider naar dag 5.

stand na dag 4
  punten rondes
1. Lindsay De Vylder/Robbe Ghys 249  
2. Yoeri Havik/Jan-Willlem van Schip (Ned) 170 +1
3. Oscar Nilsson-Julien/Valentin Tabellion (Fra) 133 +1
4. Matias Malmberg/Aaron Gate (Den/NZl) 118 +1
5. Fabio Van den Bossche/Jules Hesters 170 +2
6. Vincent Hoppezak/Philip Heijnen (Ned) 172 +3
7. Roger Kluge/Theo Reinhardt (Dui) 81 +4
8. Noah Vandenbranden/Tuur Dens 196 +5

Zesdaagse van Gent: dag 4

01:40

Robbe Ghys: "Die Fransen komen verrassend uit de hoek: we moeten ook naar hen kijken"

01:39

Het was een harde dag. We hebben heel hard gestreden. In de ploegkoers gunde niemand elkaar iets, maar Lindsay (De Vylder) vond het juiste moment. Tegenover de andere ploegen hebben we een goeie zaak gedaan.

Robbe Ghys
01:04

De Vylder en Ghys op kop

Einde van de vierde avond in 't Kuipke. Lindsay De Vylder en Robbe Ghys voeren dus weer de stand aan. Ze speelden in de enige ploegkoers van de avond haasje-over met hun Nederlandse rivalen, maar er duiken plots nog concurrenten op met de verrassende Fransen en de tandem uit Denemarken en Nieuw-Zeeland die blijft aanklampen.

01:01

Tijdrit (500 meter): Dens net niet met een orgelpunt

Het dak gaat er een laatste keer af. Tuur Dens - met de aanmoedigingen van Robbe Ghys, Lindsay De Vylder en Gianluca Pollefliet - gaat weer als een straaljager tekeer op de 500 meter.

Zijn chrono van 26"618 blijft boven het record van gisteren (26"261). Na drie records volgt er dus geen vier op een rij.

00:36

Derny (2): Ghys fluit Hesters terug

De tweede dernyreeks is een pittige clash tussen Robbe Ghys en Jules Hesters. De Belgen maken elkaar het leven zuur en Ghys schraapt zijn tank leeg in de slotrondes. Hij balt zijn vuist. 

00:11

We draaien de bladzijde van vrijdag naar zaterdag om met de eerste dernyreeks. Philip Heijnen klopt Tuur Dens. Zo meteen volgen nog de afvalling, de tweede dernyreeks en de 500 meter als apotheose. 

17/11/23
23:54

Lindsay De Vylder: "Als het zo nog 2 dagen voortgaat, wordt het moeilijk om de leiding te verdedigen"

23:53

Er wordt enorm veel gekeken naar ons. We geven een sterke indruk en we pakken veel punten. Dit is dan het gevolg, maar het is zwaar.

Lindsay De Vylder
23:51
Mark Cavendish feliciteert Lotte Kopecky.
23:50

Puntenkoers (v): bisnummer Kopecky

Ze krijgt het niet cadeau, maar Lotte Kopecky scoort 2 op 2 deze avond. Na de afvalling legt ze haar hand ook op de puntenkoers. Voor de vrouwen zit hun eerste avond erop. 

23:22

Kenny De Ketele: "De Belgen bikkelen onderling, hopelijk gaat dat niet ten koste van hun uitslag"

23:19

Wie me vooral opvalt? Lindsay De Vylder en Yoeri Havik geven de beste indruk. Ze hebben net dat tikkeltje meer deze week.

Kenny De Ketele
22:54

Ploegkoers: kleine coup van Ghys en De Vylder

Er is gevlamd in deze madison dat het een lieve lust is. De toppers hebben elkaar geen seconde laten ademen met de ene aanvalsgolf na de andere. 

De zege in de prestigieuze Memorial Patrick Sercu gaat na een klein uur verrassend naar de indrukwekkende Fransen Oscar Nilsson-Julien en Valentin Tabellion, die zich zowaar naar het podium katapulteren. 

Robbe Ghys en Lindsay De Vylder zijn echter ook winnaars. Ze hebben hun gevreesde concurrenten een ronde aangesmeerd en zitten nu helemaal in een zetel. Hun puntenvoorsprong is ook al impressionant.

Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip blijven op 2, Fabio Van den Bossche en Jules Hesters zakken weg naar de 5e stek. 

21:59

Bij de mannen is intussen het startschot gegeven van de ploegkoers. De pistedieren zullen een uurtje in het zadel zitten. 

21:52

Afvalling (v): Lotte Kopecky!

Het rechtervingertje gaat in de lucht: er staat geen maat op Lotte Kopecky in de afvalling. De wereldkampioene geniet zichtbaar van het applaus. Mark Cavendish overhandigt haar de zegebloemen. 

21:35

Het Gentse publiek kent zijn pappenheimers. "Iljoooo" galmt door 't Kuipke en ook Mark Cavendish krijgt een staande ovatie.

Op dit moment wordt de piste ingepalmd door de vrouwen. Uiteraard is er bijzonder veel aandacht voor wereldkampioene Lotte Kopecky.