Ga naar de inhoud

Het stadiondossier opgelost door artificiële intelligentie: dit zijn de Belgische voetbaltempels van de toekomst

 vr 17 november 2023 07:37
Kunt u de juiste ploeg bij het juiste stadion plaatsen?

1. Union

Met pijn in het hart zal Union ooit zijn charmante Joseph Marienstadion moeten verlaten. Toch leent het Dudenpark zich tot de perfecte plaats om een stadion en een natuuromgeving te blijven combineren. Een dak gevormd als nerven van een blad, een gevel als een kastanjeschil ... De mogelijkheden zijn legio.

2. Club Brugge

Club Brugge hoopt al jaren op een nieuw stadion. Zo zou het zijn kille betonblok in de toekomst kunnen ruilen voor een futuristische voetbaltempel aan de Brugse reien of een stadion met middeleeuwse accenten die de stad typeren. Als het zijn vergunning tegen dan in orde krijgt, natuurlijk.

3. Antwerp

Nog een stadion erbij voor Paul Gheysens? Als de Antwerpse voorzitter deze keer wil besparen op een architect, kan hij terugvallen op onderstaande ontwerpen. Een referentie naar de Bosuil, naar het voorbeeld van het Havenhuis in Antwerpen of een Stadion aan de Stroom: welk ontwerp verkiest u?

4. KAA Gent

Nood aan een nieuw stadion heeft KAA Gent niet. Integendeel: de Ghelamco Arena bestaat nog maar tien jaar. Maar stilstaan is achteruitgaan, toch? Daarom lieten we de AI-software een iets futuristischer stadion bouwen voor de Gentenaren.

5. Standard

Waar voel je het meer branden dan op een kolkend Sclessin? Aan de oevers van de Maas kan over een paar decennia een vuurrood Sclessin 2.0 neergepoot worden. Een stalen constructie - verwijzend naar de industriestad Luik - moet de vocale thuisaanhang extra ondersteunen.

Heeft u een eigen ontwerp voor uw club dat ontbreekt in deze lijst? Mail gerust naar sporza@vrt.be.

Gerelateerd: