Ga naar de inhoud

Bekijk hoe stadsdienst zeil over grasmat Boudewijnstadion legt om België-Azerbeidzjan te redden

 do 16 november 2023 09:01
" "
Het veld zag het er oké uit vanochtend, stelde onze man vast.

De sportdienst van de stad Brussel is vanochtend om 6 uur begonnen met een zeil over de grasmat van het Koning Boudewijnstadion te spannen. "Er mag geen druppel regen meer op het veld vallen", vertelde directeur Pierre Clam. Zo zullen de Rode Duivels zondag in Brussel hun laatste EK-voorrondematch tegen Azerbeidzjan kunnen afwerken.

Door de felle regenval begin deze week bleek het veld onbespeelbaar voor de oefeninterland van gisteren tegen Servië. Een blamage noemde Peter Vandenbempt het. Clam, die met zijn dienst verantwoordelijk is voor de grasmat, zei gisteren verrast te zijn door de extreme weersomstandigheden. Het veld lag vol water.

Daar was vanochtend niets meer van te merken, stelde onze man in het Boudewijnstadion vast. "Het veld ziet er oké uit."

Een zeil had volstaan om het onheil af te wenden. De stad Brussel heeft zelf geen zeil en leende dit zeil van Anderlecht. "We zijn er vanochtend om 6 uur met 10 man aan begonnen, zodat we de voorspelde regen van 10 uur voor zijn. Er mag geen druppel meer op het veld vallen", vertelde Clam.

De man had afgezien van de afgelasting in Brussel, gaf hij toe: "Het was een heel pijnlijke situatie. Dit is niet voor herhaling vatbaar."

Vanochtend was het droog, maar naar het einde van de ochtend wordt er opnieuw regen voorspeld. Vannacht schuift er weer een actieve regenzone over ons land. Vrijdag en zondag worden er buien voorspeld, zaterdag gaat het harder regenen.

(lees voort onder video)

30.000 tickets verkocht voor België-Azerbeidzjan

De Rode Duivels weken uit naar Leuven, waar ze zonder publiek 1-0 wonnen tegen Servië.

Het is de bedoeling dat er zondag gewoon op de Heizel kan gespeeld worden. Er zijn een 30.000-tal tickets verkocht voor de laatste EK-voorrondematch.

België is al geplaatst voor het EK, met een driepunter zijn ze ook reekshoofd bij de loting.

Meer foto's van het zeil op de grasmat

Gerelateerd: