Ga naar de inhoud

Ex-winnaar Moreno De Pauw draait in Gent mee met zijn derny: "Stressvol genieten"

 do 16 november 2023 11:08
Moreno De Pauw won de Gentse Zesdaagse in 2017.

De Zesdaagse van Gent en derny's: ze passen bij elkaar zoals Romeo en Julia. Bij de 82e editie is er met Moreno De Pauw (32) een opmerkelijke debutant tussen de gangmakers. De Pauw won in Gent in 2017 en stopte begin 2020 met koersen. 

"Ik ben hier 3 jaar niet geweest. Nu voelt het toch een beetje als thuiskomen, want hier heb ik mijn mooiste herinneringen verzameld", zegt Moreno De Pauw tijdens de tweede avond van de Gentse Zesdaagse.

 

"Ik heb hier een editie gewonnen, maar heb ook veel baanrecords gezet. Die zijn al gesneuveld, maar ik krijg nog kippenvel als ik denk aan hoe het publiek toen meevierde."

 

"Het lijkt al een eeuwigheid geleden, maar Gent kun je met nergens anders vergelijken. Die sfeer hier blijft magisch."

Ik weet wat er van me verwacht wordt, maar het is niet omdat je als renner achter de derny hebt gereden, dat je er zelf ook goed mee kunt rijden.

Gangmaker Moreno De Pauw

En nu is De Pauw terug als gangmaker. Dinsdag debuteerde hij met zijn derny. 

 

"Het is iets minder intensief dan dat je hier als renner rijdt, maar je moet wel geconcentreerd blijven. Het is niet gewoon met het brommertje rijden."

 

"Ik weet wat er van me verwacht wordt, maar het is niet omdat je als renner achter de derny hebt gereden, dat je er zelf ook goed mee kunt rijden."

 

"Als gangmaker bepaal je het tempo en de lijnen, de renner moet volgen. Dat is een groot verschil."

 

"Wij kijken ook hoe de koers verloopt en gaan af op onze intuïtie. Op dat vlak moet ik nog veel leren, moet ik eerlijk toegeven. De grote vedetten zetten ze ook nog niet achter mij, maar dat is volledig normaal."

 

De Pauw, agent in het dagelijkse leven, geniet zichtbaar van zijn nieuwe rol. "Het is stressvol genieten. Het is een uit de hand gelopen hobby, maar ik ben erg blij en we zien wel of ik volgend jaar mag terugkeren."

Gerelateerd: