Ga naar de inhoud

Hernan Crespo is de verwachte opvolger van Alfred Schreuder bij Al- Ain

 di 14 november 2023 07:22
Als coach was hij actief voor Modena, Banfield, Sao Paulo en Duhail.
Hernan Crespo, de 48-jarige Argentijn, is een ex-spits van Chelsea, Milan en Inter.

Al-Ain ruilt de ene buitenlandse coach met naam en faam in voor een andere: de Argentijn Hernan Crespo (48) volgt de Nederlander Alfred Schreuder (51) op, die vorige week verrassend moest opstappen bij de topclub uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Alfred Schreuder was 6 maanden aan de slag bij Al-Ain. Ondanks 13 zeges in 15 competitiewedstrijden kreeg hij vorige week woensdag daags na een zege in de Aziatische Champions League zijn C4. De club haalde een gebrek aan samenhang tussen Schreuder en de rest van de technische staf aan.

Diezelfde dag nog bereikte Al-Ain een voorakkoord met Crespo, de ex-spits van Chelsea, Milan en Inter. En die mondde gisteravond uit in een definitief akkoord.

Als trainer was Crespo actief bij de Italiaanse club Modena, de Argentijnse teams Banfield en Defensa y Justicia, de Braziliaanse ploeg São Paulo en de Qatarese formatie Al-Duhail.

Schreuder loodste Club Brugge in 2022 naar zijn voorlopig laatste titel, na zijn vertrek in Brugge volgde een tegenvallende passage bij Ajax.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.