Ga naar de inhoud

Knokke geniet na van perfecte bekeravond tegen KV Mechelen: "Dit is uniek voor onze club"

 di 31 oktober 2023 23:41

Een bekersprookje aan de kust: Knokke heeft KV Mechelen gewipt in de 1/16e finales van de Croky Cup. De club uit de Eerste Amateurklasse kwam wel op achterstand, maar won toch nog na strafschoppen. "Dit is uniek", vat coach Jannes Tant samen.

Na de stunt op Standard in 2018, heeft Knokke FC zich 5 jaar later opnieuw ten koste van een eersteklasser geplaatst voor de 1/8e finales van de Croky Cup.

 

"Dit is historisch voor de club. Na vandaag is het bevestigd dat Knokke een échte bekerploeg is", blonk trainer Jannes Tant in zijn vel na de felbevochten zege tegen KV Mechelen

 

Na 120 minuten zweten stond het 1-1 in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark, waarna Knokke het afmaakte in de strafschoppenreeks.

 

"Vooral als team hebben we er hard voor gewerkt", treedt aanvoerder Ruben Vanraefelgem, die de knappe gelijkmaker maakte, zijn coach bij. "Deze zege typeert Knokke. We zijn er blijven voor gaan en hier gebeuren rare dingen."

 

"De kwalificatie is ongelooflijk, de volgende match mag er snel aankomen. Maar we mogen niet zweven, voetjes op de grond."

 

"Wat mijn jongens vandaag gepresteerd hebben, is uniek", vult coach Tant nog aan. "Ik ben 20 jaar coach en 11 jaar profvoetballer geweest en dit gevoel heb ik nog nooit meegemaakt."

Deze zege typeert Knokke.

Ruben Vanraefelgem
Gerelateerd: