Ga naar de inhoud

Steven Defour hard na "schaamtelijk" bekerverlies in Knokke: "Normaal dat er vragen gesteld worden"

 di 31 oktober 2023 23:11

Knokke slaat KV Mechelen uit de beker na penaltydrama aan de kust. Het laatste dat het zwalpende schip van Steven Defour op dit moment kon gebruiken. "Het is normaal dat er vragen worden gesteld", meent Defour zelf.

"Mijn verhaal van deze wedstrijd? We gaan eruit tegen een club uit Eerste Amateur. Dat is schaamtelijk te noemen." 

 

Zo, toon gezet. 

 

Steven Defour ziet ook waar het probleem ligt: "Het ontbreekt aan veel in de laatste dertig meter. We kunnen geen goal maken, dat wordt pijnlijk duidelijk. Als je dan scoort, mis je een enorme kans op de 0-2. Dat mag je niet doen. We zijn niet scherp in de eigen zestien, niet scherp in die van de tegenstander." 

 

KV Mechelen lijdt al even aan vertrouwensarmoe, Knokke moest de rebound zijn voor de getergde Mechelaars. "Maar het is alleen maar erger geworden. Deze prestatie op de mat leggen, dat kan gewoon niet." 

 

Als het zo slecht gaat, gaan er altijd vragen op over de job van de coach.

 

De vraag stellen, is ze soms al half beantwoorden. Defour zelf wacht af: "Als je de resultaten de laatste weken bekijkt, en je ligt er zo vroeg uit... Dan is het normaal dat er vragen worden gesteld. Maar voorlopig ben ik alleen maar bezig met de ontgoocheling van vanavond."

 

"Nu moeten we punten beginnen pakken. Te beginnen met een goede prestatie op Standard."

Foulon: "We staan achter onze coach"

Ook linksachter Daam Foulon kwam moedeloos aan de microfoon na de match. "Ik heb hier niet veel woorden voor.  In de beker zijn er verrassingen, maar dit zo weggeven…"

 

Vooraan lukte het niet om de kansen te benutten. "We creëren zoveel kansen en die gaan er allemaal niet in. Dan moet je gewoon boos zijn op jezelf. Dit is een wanprestatie van ons allemaal." Voor Foulon is het absoluut een moeilijk moment: "We willen dit niet, niemand wil dit, maar het loopt gewoon niet."

 

Foulon zet zijn coach wel uit de wind: "We staan achter onze trainer, we moeten hier als hele groep samen door. Van de eerste tot de laatste minuut, voor de coach en voor de club."

Gerelateerd: