Ga naar de inhoud

Voorlopig geen internationale voetbalwedstrijden meer in Israël, vraagtekens voor Maccabi Tel Aviv-AA Gent

 do 19 oktober 2023 15:42
Maccabi Tel Aviv mag voorlopig geen Europese wedstrijden in zijn eigen stadion spelen.

De Europese voetbalconfederatie UEFA laat voorlopig geen internationale wedstrijden meer toe op Israëlische bodem. Het Uitvoerend Comité van de UEFA heeft dat besluit genomen na een "grondige evaluatie van de huidige veiligheidssituatie" in het land, daarmee verwijzend naar het Israëlisch-Palestijns conflict in de regio.

De Israëlische voetbalbond en de clubs Maccabi Haifa en Maccabi Tel Aviv is gevraagd op zoek te gaan naar alternatieve locaties/stadions buiten Israël voor hun Europese wedstrijden, zolang deze maatregel geldt.

 

Op 14 december speelt Maccabi Tel Aviv in principe thuis tegen AA Gent op de 6e en laatste speeldag in de groepsfase van de Conference League. Mogelijk wordt die match dus elders afgewerkt.

 

De thuismatch van Maccabi Tel Aviv tegen het Oekraïense Zorja Loegansk, voorzien voor volgende week donderdag 26 oktober, is alvast uitgesteld naar zaterdag 25 november. Ook het Europa League-duel tussen Villarreal en Maccabi Haifa verschuift van 26 oktober naar woensdag 6 december.

 

De UEFA bevestigt daarnaast dat Maccabi Haifa zich terugtrekt uit de UEFA Youth League. Sparta Praag krijgt zo een vrijgeleide naar de 2e ronde.

 

In het internationale basketbal viel donderdag een gelijkaardige beslissing. FIBA Europe bevestigde dat wedstrijden met Israëlische teams in de EuroCup voor vrouwen en de FIBA Europe Cup worden uitgesteld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.