Nummer 18! Philipsen kroont zich tot zegekoning van het seizoen na nieuwe sprintoverwinning in Turkije

 wo 11 oktober 2023 14:20
Philipsen blijft maar winnen in Turkije.

Er staat geen maat op sprintkoning Jasper Philipsen in Turkije. De Belg raasde in de vierde rit naar een derde zege in de rittenkoers. Philipsen wipt zo over Tadej Pogacar in het aantal overwinningen en is nu de voorlopige zegekoning van het seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitbollen naar het einde van het seizoen toe?


Neen, daar is Jasper Philipsen allerminst mee bezig in de Ronde van Turkije. De spurtbom van Alpecin-Deceuninck is er op een missie: de zegekoning van dit seizoen worden.

 

Met succes. Na het winnen van de eerste twee etappes zette hij zijn voet al naast de voorlopige recordhouder Tadej Pogacar, maar vandaag wipte hij over zijn Sloveense ex-ploegmakker door een hattrick te bewerkstelligen in Turkije.

 

Hij krikt zijn aantal zo op naar 18 zeges.

 

Hoe hij dat deed? In een massasprint, natuurlijk. Al kon hij deze keer niet rekenen op zijn almachtige sprinttrein. De ploeg had heel wat mannen opgesoupeerd om de eenzame krachtpatser Nico Denz in te rekenen.

 

Uiteindelijk slaagde de Belgische formatie wel in die opzet, maar stond de "Vlam van Ham" er alleen voor in de sprint. Vanuit het wiel van Cees Bol vloog onze landgenoot toch nog ultiem voorbij alles en iedereen.

 

Een andere Belg, Timothy Dupont, was deze keer het kind van de rekening. De Italiaan Giovanni Lonardi werd derde.

Uitslag rit 2  
1  Jasper Philipsen Alpecin-Deceuninck 3u50'17"
2 Timothy Dupont Tarteletto-Isorex z.t.
3 Giovanni Lonardi EOLO-Kometa + 1"
4 Cees Bol Astana z.t.
5 Alvaro Hodeg UAE z.t.
Gerelateerd: