Ga naar de inhoud

Sporza Daily overschouwt carrière van "zondagskind" Eden Hazard: "Zijn buitensporige talent gaf hem macht"

 di 10 oktober 2023 16:53
Eden Hazard nam vandaag afscheid van het voetbal.

Het afscheid van Eden Hazard aan het profvoetbal laat ook Sporza Daily niet onberoerd. Dus nodigt Jonathan Metdepenninghen twee voetbalkenners uit om de carrière van de eeuwige speelvogel te overschouwen. Heeft de oudste Hazard het maximale uit zijn carrière gehaald? Filip Joos en Frank Raes gaan op zoek naar een antwoord.

Grootsheid in de leemte die hij achterliet

"Hazard was geen goede elektrische wagen, maar wel een Formule 1."

 

Filip Joos stelt vast dat Eden Hazard er niet in slaagde zijn carrière te herlanceren na de mislukte jaren bij Real Madrid. "Een oplaadprobleem", noemt de commentator het. "Maar hij treurt er niet om, dus waarom zouden wij treuren?"

 

Dus laat Joos de moeilijke jaren liefst links liggen wanneer hij de carrière van de dribbelkont overschouwt.

 

"Zijn grootsheid meet ik veel meer af van de leemte die hij bij Chelsea heeft achtergelaten. Daar is het licht toch uit sinds hij weg is. In de clubgeschiedenis is hij van niet te overschatten grootte."

 

Al blijven er toch vragen bij zijn mentaliteit als topsporter staan. "Als je hoort dat sommige ploegmaats zeggen dat ze zelden iemand meer rijstpap zagen eten, dan heeft Hazard misschien zijn eigen hemel en gouden lepeltjes gecreëerd", zegt Joos.

 

"Maar ik ben super blij dat ik in het tijdperk-Hazard geleefd heb."

Hazard wist dat Roberto Martinez in zijn achterzak zat.

Filip Joos

Net omdat Hazard voor het laatst heerste in het blauwe shirt van Chelsea, vindt Frank Raes dat hij al enkele jaren afscheid aan het nemen was. "Hij was het wat moe", deelt hij.

 

"Hij kon mentaal de concurrentiestrijd niet meer aan. Hazard speelde voetbal voor de lol, maar die was weg de laatste jaren."

 

"Eigen aan een zondagskind", pikt Joos in. "Hij was echt gewoon "een tof ventje" die het leven rustig neemt. Het is jammer dat je die kanttekening moet maken, omdat hij zo'n toffe knul is."

 

"Al moeten we er ook van bewust zijn dat hij een bepaalde macht had, net door dat buitensporige talent. Hij kon zich – op een goede manier – boven coaches zetten. Hij wist dat Roberto Martinez in zijn achterzak zat."

 

Maakte dat buitensporige talent van Hazard de beste Belgische voetballer aller tijden? "Minstens top vijf. Technisch was hij de meest getalenteerde", vindt Raes.

 

Een oordeel waar Joos zich in kan vinden. "Als je naar een top 3 moet gaan, doe je een paar namen uit het verleden tekort."

Gerelateerd: