Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
39
4
3
0
1
5
2
2
RWDM
30
4
2
1
1
7
4
3
KV Kortrijk
28
4
1
2
1
5
7
4
KAS Eupen
25
4
0
3
1
3
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
4
2
1
0
1
1
0
2
RWDM
3
2
1
1
0
3
2
3
KV Kortrijk
0
2
0
2
0
3
6
4
KAS Eupen
1
2
0
1
1
2
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
6
2
2
0
0
4
2
2
RWDM
4
2
1
0
1
4
2
3
KV Kortrijk
4
2
1
0
1
2
1
4
KAS Eupen
0
2
0
2
0
1
4

Het contrast kon niet groter zijn! Ultieme ontlading bij Charleroi, ongeloof bij RWDM na discutabel rood: "Hier niet mee akkoord"

 za 7 oktober 2023 08:46

Alles kapot. Acht minuten totale gekte in Charleroi. In de toegevoegde tijd viel RWDM nog met 10 door een discutabele rode kaart en maakte de thuisploeg nog een ultieme comeback van 0-1 naar 2-1. Een reconstructie van het zinderende slot. "Rood? Hij wilde zijn 19-jarige ploegmaat gewoon helpen", klonk het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

We zijn nog in onze ogen aan het wrijven.


Wat was dat allemaal in Charleroi- RWDM? De wedstrijd stapelde de ene na de andere plotwending op. Een rollercoaster van emoties die zijn piek bereikte in de toegevoegde tijd.

 

Zo ontplofte Mambourg in minuut 93 een eerste keer. Oday Dabbagh zorgde met de 1-1-gelijkmaker voor een sprankeltje hoop bij de Charleroi-fans, die alle frustraties van zich afschreeuwden.

Hij wilde zijn 19-jarige ploegmakker gewoon helpen.

Claudio Cacapa

En ook op het veld laaiden de emoties hoog op. Amper drie minuten later gingen de poppen aan het dansen. Mboup en Mbenza gingen in de clinch, maar het was doelpuntenmaker Makhtar Gueye die rood kreeg voor het incident.

 

"Hij wilde zijn 19-jarige ploegmakker gewoon helpen", was RWDM-coach Claudio Cacapa vol ongeloof na de match. "Er zijn nadien misschien woorden gewisseld, maar hier kan ik niet mee akkoord gaan."

 

Zo kwam vierde ref Theophile Diskeuve, die noodgedwongen zijn debuut moest maken in de Jupiler Pro League door een eerdere blessure van Lawrence Visser, meteen in het oog van de storm te staan.

 

Zeker wanneer Gueye nog eens verhaal ging halen bij hem.

 

Woedend moest hij van het veld gesleurd worden door zijn ploegmakkers en leden van de staf. Zelfs de spelerstunnel moest er even aan geloven. Zijn knal op de catacomben weergalmde door het volledige stadion.

De worstelpartij duurde voort tot in de spelerstunnel.

En dan moest de ultieme ontknoping nog komen.

 

Toen Gueye nog aan het worstelen was in de spelerstunnel, gebeurde het onmogelijke voor de thuisploeg. 

 

In de allerlaatste minuut (lees: minuut 101) pakte Dragsnes nog uit met een spectaculaire omhaal, die tegen het net verdween. Mambourg ontplofte opnieuw.

 

Hervé Koffi barstte zelfs in tranen uit. Hij viel op zijn knieën en bedankte zijn ploegmakkers voor het rechtzetten van zijn fout. De 0-1 was er immers gekomen omdat hij de bal tijdens een van zijn onnodige dribbels kwijtspeelde.

 

En ook Mazzu liet zijn emoties de vrije loop. Hij schreeuwde zijn keel schor in de camera en liep zo blij als een klein kind over het veld heen. De slechte seizoensstart van zijn ploeg was even vergeten.

 

"Dit doet zo'n deugd", vertelde hij na de match."Want als we hier ook hadden verloren, wist ik niet meer wat ik tegen mijn spelers zou moeten gezegd hebben."

 

"We hebben de laatste tijd zo veel kritiek over ons heen gekregen, maar vandaag hebben we weer - in tegenstelling tot de vorige match - onze mentaliteit getoond. Dit wil ik vanaf nu altijd zien."

Mazzu kon met zijn plezier geen blijf meer.

Bekijk: Visser moet geblesseerd naar de kant

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: