Ga naar de inhoud

Franse pers niet mals voor Kylian Mbappé na afgang PSG in Newcastle: "Hij is het grootste probleem"

 do 5 oktober 2023 08:17
Een onzichtbare Mbappé ging samen met zijn teamgenoten ten onder.

Met een opgeschoonde kern en Luis Enrique als architect hoopten de Qatarese eigenaars van PSG dit jaar eindelijk hun droom te verwezenlijken: de Champions League winnen. Maar de eerste echte test voor de fiere Parijzenaars draaide uit op een desillusie: een 4-1-pandoering tegen Newcastle. De Franse pers was hard.

Overweldigd in elk opzicht

"De meeste waarnemers zagen deze wedstrijd in Newcastle als de eerste echte test voor Luis Enriques PSG. Ze hadden het niet mis. Het verdict: een mislukking", opent sportkrant L'Équipe.

 

"De club uit de hoofdstad leed schipbreuk op de oevers van de Tyne, overweldigd in elk opzicht door een superieure tegenstander die hun 4-1-overwinning allesbehalve gestolen heeft in de regen op St James' Park."

 

"Wat te zeggen van coach Luis Enrique? Hij is een voorstander van mooi voetbal, maar was getuige van een ontstellende vertoning van zijn spelers, die voor de rust geen schoten op doel hadden en soms niet in staat waren om twee passes aan elkaar te rijgen."

"Pris le bouillon"

"Luis Enrique nam een gewaagde beslissing om vier aanvallers op te stellen tegen Newcastle. Het was een verloren gok", schrijft Le Figaro.

 

"Met een 2-0-achterstand na een onheilspellende eerste helft verloor PSG zwaar met 4-1 op St James' Park, een locatie waar al 20 jaar geen Champions League-wedstrijd meer had plaatsgevonden."

 

"Enrique kon zijn team herpositioneren, maar zijn spitsen gaven niet thuis. Het grootste probleem lag echter ergens anders: Newcastle stond drie niveaus boven hen in termen van agressie."

Probleem Mbappé

"Het is een nederlaag die, hoewel het niet alles verandert, het plaatje wel zwaarder maakt en ons dwingt om de start van het seizoen in een ander licht te bekijken", valt er te lezen bij Le Parisien.

 

"Het was zo'n avond waarop niets werkte: de keuzes van Luis Enrique, de inzet en de impact van het team en het falen van de belangrijkste spelers (Marquinhos en Kylian Mbappé)."

 

"Het toont de immense moeilijkheden die PSG heeft om zichzelf opnieuw uit te vinden, zonder grote sterren (Neymar en Messi vertrokken in de zomer, red.) en met een spel dat wordt geïdentificeerd door balbezit."

 

"Het grootste probleem van PSG: Mbappé is onherkenbaar. Misschien komt het door zijn onbeschikbaarheid in het voorseizoen en waarschijnlijk nog meer door het gebrek aan creativiteit om hem heen."

"Ongeïnspireerd"

"Een ongeïnspireerd PSG verdrinkt in Newcastle", kopt kwaliteitskrant Le Monde.

 

"De Parijzenaars waren nooit in staat om de Engelse aanvalsarmada, sterk gesteund door 52.000 dolenthousiaste toeschouwers, in bedwang te houden en werden aan de kant gezet."

 

"Buiten het doelpunt van Zaïre-Emery slaagde PSG er net als Kylian Mbappé - die de hele wedstrijd onzichtbaar was - er nooit in om Newcastle-doelman Nick Pope in moeilijkheden te brengen."

Gerelateerd: