Ga naar de inhoud

"It's not over yet": Astana bevestigt dat Mark Cavendish nog een jaartje doorgaat

Mark Cavendish

Het hing al een poosje in de lucht, maar nu is het officieel: Mark Cavendish breit toch nog een vervolg aan zijn carrière. Zijn team Astana laat woensdag weten dat de Brit ook volgend jaar nog zal meerijden in het peloton. "It's not over yet", klinkt het.

Mark Cavendish, 38 intussen, was aanvankelijk van plan om eind dit jaar zijn fiets aan de haak te hangen. Dat kondigde hij aan tijdens de Giro. Maar al snel na zijn val en opgave in de Tour de France gonsde het van de geruchten dat de Brit toch nog zou doorgaan.

Cavendish aast immers op het record van het aantal ritoverwinningen in de Tour, dat hij nu deelt met Eddy Merckx. Met een 35e etappezege zou de voormalige wereldkampioen alleen zegekoning van de Tour worden.

 

Die kans krijgt hij nu bij Astana Qazaqstan, dat woensdag bevestigt dat Cavendish nog een jaartje doorgaat. "It's not over yet", luidt het in een filmpje op sociale media.

Cavendish geeft ook zelf meer tekst en uitleg bij zijn beslissing. "Toen ik mijn afscheid aankondigde, keek ik ernaar om niet meer vroeg te moeten opstaan om te gaan trainen in alle mogelijke weersomstandigheden en om thuis te zijn en tijd door te brengen met mijn kinderen."

 

"Maar dit was niet het einde dat ik gehoopt had. Het eerste wat (Astana-manager, red) Vinokoerov zei na mijn val in de Tour was: "Waarom doe je er niet nog een jaartje bij?""

 

"En hoe meer ik deze zomer op de fiets zat, hoe meer ik besefte hoeveel ik er nog van hou. Mijn kinderen zeiden dat ik nog moest doorgaan. Dus hier sta ik dan, voor nog een jaartje."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.