Ga naar de inhoud

Chelsea-coach Pochettino na slechtste seizoensstart sinds 1978: "Hard blijven werken, is enige oplossing"

Mauricio Pochettino krabt zich in de haren tijdens de match tegen Aston Villa.

Met een 5 op 18 is Chelsea bezig aan zijn slechtste competitiestart sinds 1978. Bovendien kon het in zijn laatste 3 Premier League-wedstrijden niet één keer scoren. "We moeten groeien, individueel en als team. En focussen op de positieve zaken", was de boodschap van coach Mauricio Pochettino na de thuisnederlaag tegen Aston Villa.

Sinds de Amerikaan Todd Boehly vorig jaar Chelsea overnam, heeft de club al meer dan een miljard gespendeerd aan nieuwe spelers. Maar veel rendement hebben ze in Londen nog niet gezien van die investeringen.

 

Ook afgelopen weekend niet, toen Chelsea met 0-1 verloor van Aston Villa. Voor de 3e match op een rij konden de Blues niet scoren en het was bovendien ook de 13e Premier League-match van 2023 waarin Chelsea de weg naar doel niet vond, niemand doet slechter.

 

"Ik ga niet zeggen dat het geweldig was, maar tegen Aston Villa hebben we niet slecht gevoetbald. We missen alleen scherpte voor doel. En het enige wat we daaraan kunnen doen, is hard blijven werken", sprak coach Mauricio Pochettino.

Ik snap dat iedereen ontgoocheld is over de situatie waarin we ons bevinden, maar we moeten focussen op de positieve zaken.

Mauricio Pochettino

Goed voetbal of niet, goeie intenties of niet: de Argentijn heeft voorlopig de cijfers niet mee. Een 14e stek in de Premier League, met slechts 5 punten uit 6 wedstrijden. Het is van 1978 geleden dat Chelsea zo slecht aan het seizoen begon.

 

"We moeten groeien, individueel en als team. We hebben veel jonge spelers die ervaring moeten opdoen en moeten leren van hun fouten. Die foutjes betalen we nu nog te vaak cash. Die situatie moeten we zo snel mogelijk zien te keren."

 

"Het is een leerproces. Ik besef dat het moeilijk is om positief te zijn na een nederlaag. En ik snap dat iedereen ontgoocheld is over de situatie waarin we ons bevinden. Toch moeten we focussen op de positieve zaken. Hard blijven werken is de enige oplossing."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.