Ga naar de inhoud

Lampaert wuift kamergenoot Declercq uit: "Blij voor Tim met mooie transfer naar Lidl-Trek"

 di 19 september 2023 16:50

Zelf wil Tim Declercq het nog niet bevestigen, maar volgend jaar rijdt de gewaardeerde helper voor Lidl-Trek. Dat zegt zijn ploeg- en kamergenoot Yves Lampaert. De voorbije 7 jaar reden ze samen bij Soudal-Quick Step.

In 2017 maakte Tim Declercq (34) de overstap van Topsport Vlaanderen, wat Yves Lampaert (32) hem in 2015 had voorgedaan. Maar de 2 gaan al veel langer terug.

"Ik ben al ploegmaat van Tim sinds mijn 18e als eerstejaarsbelofte", vertelde Lampaert aan onze journalist op het persmoment voor het EK tijdrijden in Drenthe.

Het afscheid doet Lampaert dan ook wat. "Het is zeer jammer voor mezelf, maar ik ben supercontent voor Tim dat hij een heel mooie transfer heeft kunnen maken naar Lidl-Trek. Ze zullen daar heel content zijn met zo'n knecht erbij."

Als goeie vriend en kamergenoot wist Lampaert van de plannen van Declercq. "Hij was zeer open naar mij toe over de mogelijkheden die hij had voor volgend jaar. Het was snel duidelijk dat blijven geen optie was."

Tim was zeer open naar mij toe over de mogelijkheden die hij had. Het was snel duidelijk dat blijven geen optie was.

Yves Lampaert

"Hij is niet naar een lager niveau, zoals procontinentaal, moeten gaan. Hij maakt een mooie stap naar Lidl-Trek, toch een ploeg die aan het komen is. Ik ben heel tevreden voor hem."

Al zal het wel wennen zijn: "Het zal veel pijn doen voor mij, omdat ik er zal moeten tegen koersen. Maar vooral voor de momenten op de kamer en zo ga ik hem enorm missen."

"Gelukkig wonen we niet superver van elkaar  en gaan we hopelijk nog veel samen gaan trainen."

"Mijn ambitie voor EK tijdrijden is top 10"

Lampaert rijdt morgen samen met Wout van Aert het EK tijdrijden. "Het zal een snel parcours zijn, met veel wind en lange rechte stukken. Het is een eerlijk, mooi parcours", leerde de verkenning hem.

"Het had voor mij iets technischer gemogen, maar uiteindelijk is de tijdrit met 29 km niet superlang. Dat ligt nog net binnen mijn mogelijkheden. Ik moet capabel zijn om een mooie tijdrit af te werken."

Wat is zijn ambitie? "Top 10 is het doel. Dat zou ook mijn plaats zijn. Meer is moeilijk te voorspellen, hier staan toch toppers als Van Aert, Küng, Bissegger en Tarling aan de start. Ik zal een heel goede dag moeten hebben om mee te kunnen met die mannen."

Zoals in de Tour vorig jaar, toen hij in Kopenhagen de openingstijdrit won én geel pakte? "Wie weet, maar dat wist ik toen ook niet op voorhand."

"Mijn gevoel is alvast goed. Mijn Renewi Tour was goed en ook Super 8 was een goeie koers. Ik ga hier zowel in de tijdrit als de wegrit 2 keer vollen bak gaan." 

Gerelateerd: