Ga naar de inhoud

Mark van Bommel wil Antwerps DNA tonen in Barcelona: "De bus parkeren? Geen optie"

Mark van Bommel spreekt de pers toe in Barcelona.

Mark van Bommel heeft zijn eerste Champions League-persconferentie achter de rug als Antwerp-coach. De Nederlander kijkt met een portie trots en realisme uit naar de clash met grootmacht Barcelona. "We gaan voetballen op onze manier", zegt hij overtuigd. "Er gaan heus wel momenten in de wedstrijd komen dat het kan."

David tegen Goliath, ofwel Antwerp tegen Barcelona morgenavond in Catalonië.

 

Ook coach Mark van Bommel droomt niet te veel luidop van een gigantische stunt. "Dit elftal van Xavi kan de Champions League gewoon winnen", zegt hij.

 

"De voorbije jaren mogen dan wat minder geweest zijn voor de club, maar dat had zijn redenen. Toch zal het voor ons erg moeilijk zijn om hier te winnen. Barcelona speelt technisch en dominant. Zo is het altijd geweest."

 

Maar zijn filosofie aanpassen aan de tegenstander van wereldniveau, zal de Nederlandse keuzeheer niet zomaar doen.

 

"We gaan voetballen op onze manier. Er gaan heus wel momenten in de wedstrijd komen dat het kan, maar dan zal de technische uitvoering top moeten zijn.

 

"De bus parkeren? Geen optie. Dat kunnen we ook niet"

Geïntimideerd door hun sterke niveau van afgelopen weekend ben ik niet.

Mark van Bommel

Natuurlijk kent Van Bommel de plaats van Antwerp tegen het grote Barcelona.

 

"Barça is weer op weg zijn topniveau te halen, terwijl dit voor ons een eerste deelname is. Maar geïntimideerd door hun sterke niveau van zaterdag tegen Betis (5-0, red.) ben ik niet."

 

"Ze speelden vorig seizoen niet voor niets kampioen met een grote voorsprong op Real Madrid." 

 

En de Catalanen toonden ook interesse in de ruwe diamant van Antwerp: Arthur Vermeeren. "De progressie die hij al maakte, is indrukwekkend", steekt de Nederlander de loftrompet. "Ik kan hem niet meer uit de ploeg laten."

 

"Alleen denk ik niet dat Barcelona de enige is die hem volgt. En dan maak ik geen verkooppraatje", besluit Van Bommel, die hoopt dat zijn goudhaantje morgen standhoudt tegen de klasbakken op het middenveld van Barcelona.