Ga naar de inhoud

EK-kwalificatie klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
20
8
6
0
2
22
4
2
Oostenrijk
19
8
6
1
1
17
7
3
Zweden
10
8
3
4
1
14
12
4
Azerbeidzjan
7
8
2
5
1
7
17
5
Estland
1
8
0
7
1
2
22
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Zweden
0
0
0
0
0
0
0
4
Azerbeidzjan
0
0
0
0
0
0
0
5
Estland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Zweden
0
0
0
0
0
0
0
4
Azerbeidzjan
0
0
0
0
0
0
0
5
Estland
0
0
0
0
0
0
0

Eddy Snelders overschouwt voorbije interlandperiode: "Tielemans is voor mij de grote verliezer"

 wo 13 september 2023 07:49

Azerbeidzjan uit en Estland thuis mogen met groen afgevinkt worden. De Rode Duivels boekten in de voorbije interlandperiode twee logische zeges. Vielen daar toch conclusies uit te trekken? Onze analist Eddy Snelders blikt terug en vooruit in drie vragen.

Is de balans positief deze interlandperiode?

"De Rode Duivels zijn negatief begonnen, maar positief geëindigd. In Azerbeidzjan was de zege - ondanks het slechte veld - toch iets te goedkoop. Zonder hoogtepunten, met weinig glans en veel vraagtekens. Tegen Estland was de prestatie wél degelijk. Ik zag dat de Belgen de match in handen namen, soms goed combineerden en de nodige goals maakten." 

Dit zijn geen maatstaven voor wat er ons straks op het EK te wachten staat.

Eddy Snelders

"Betekent dit nu dat er euforie moet zijn? Allerminst. Matchen zoals deze moet je altijd relativeren, want het zijn geen maatstaven voor wat er ons straks op het EK te wachten staat. Ze zijn eerder een noodzakelijk kwaad."

Waren er toch winnaars en verliezers bij de Duivels?

"Voor mij was Youri Tielemans de grote verliezer. Na een povere match in Azerbeidzjan plots uit de basiself gelaten worden en dan zien dat het tegen Estland met Mangala beter draait...  Tielemans is momenteel zeker geen volwaardige titularis meer, een ontnuchterende vaststelling voor iemand met zijn potentieel."

 

"Ik kijk dan ook uit naar het plan van Tedesco op het middenveld, als De Bruyne straks terug is. Zal hij kiezen voor twee opjagers zoals Onana en Mangala bij KDB? Of zal hij er toch weer een profiel als Tielemans tussen zetten? Dat is voor mij nog een van de openliggende vraagtekens."

Ik kijk uit naar het plan van Tedesco op het middenveld.

Eddy Snelders

"Verder waren er deze interlandperiode alleen maar bevestigingen. Met Lukaku die opnieuw kan scoren en Doku die zich weer opwerpt als een basispion. Die laatste had dat eigenlijk al moeten zijn onder Martinez, maar zag zich toen afgeremd door blessures. Nu is Doku terug om die plek te claimen - een welgekomen troef richting het EK."

In oktober volgen tegen Oostenrijk en Zweden échte tests. Wat hopen we dan te zien?

"Vooral dat de Duivels een goeie defensieve organisatie kunnen neerzetten tegen een respectabele tegenstander. Kijk, als je straks wil meedoen voor de prijzen mag je geen goedkope kansen weggeven door eigen falen. Op dit moment gebeurt dat wel nog bij de Belgen. Zelfs tegen een ontstellend zwak Estland gaven we een drietal van die mogelijkheden weg, net zoals enkele dagen eerder in Azerbeidzjan."

"Nu passeert dat zonder erg, maar tegen een topland worden zulke missers afgestraft. In Oostenrijk wil ik volgende maand een ploeg zien die georganiseerd is vanuit de defensie, zoals vroeger. Met daarvoor een middenveld dat richting geeft en twee jongens die voor acties zorgen rond Lukaku. Dat zou een geruststelling zijn richting het EK."

Gerelateerd: