Ga naar de inhoud

Jan Vertonghen geniet van perfecte jubileumavond met kinderen: "Twijfelde, maar hopelijk blijft dit hen bij"

 di 12 september 2023 23:42
Jan Vertonghen
Jan Vertonghen en zijn kinderen.

Mooier had hij zijn feestavond niet durven dromen. Jan Vertonghen scoorde in zijn 150e interland en genoot nadien zichtbaar van het feest in aanwezigheid van zijn drie kinderen. "Ik heb nochtans getwijfeld, want woensdag moeten ze naar school", lachte de jubilaris.

In de mixed-zone van het Koning Boudewijnstadion speelde zich om 23 uur een enig mooi tafereel af.

Terwijl Jan Vertonghen nakaartte over zijn 150e interland en het openingsdoelpunt tegen Estland speelden achter hem zijn dochter Layla en zoontjes Ilay en Dani Rob samen met de wedstrijdbal - u vindt de beelden hierboven. In de gang keek mama Sofie ondertussen trots toe.

 

Een kwartiertje eerder had de hele familie Vertonghen ook al samen genoten van de feestelijke huldiging op het veld. Met een erehaag van ploegmaats en felicitaties van koning Filip.

 

De perfecte avond, quoi.

 

"Dit is toch wel speciaal", genoot de recordinternational na van alle gebeurtenissen.

 

"Ik ben ook blij dat mijn kinderen hierbij zijn. Ik twijfelde wel, want morgen (woensdag, red.) moeten ze naar school. Ze moeten weten dat dat belangrijk is. Alleen wou ik dit unicum niet zomaar voorbij laten gaan. Het zal mij altijd bijblijven... en hen hopelijk ook een beetje."

Het is bijzonder dat ik op deze avond een doelpunt maak.

Jan Vertonghen

Dat Vertonghen de avond feestelijk had geopend met een doelpunt maakte het hele verhaal alleen maar mooier.

 

"Ik scoor liever wel dan niet", grijnsde de verdediger. "Het was een goeie corner, waar de doelman en Amadou (Onana, red.) onderdoor gingen. Ik raakte de bal vervolgens half met mijn hoofd en schouder. Het is bijzonder dat ik op deze avond een doelpunt maak."

Ploegmaats vol lof over Vertonghen: "Bij 150 caps verdien je zo'n dag"

En of ze het hem gunden. Na afloop waren alle collega-Rode Duivels opgetogen over de memorabele avond voor hun recordinternational. Hieronder hun lofzang.

Jeremy Doku: "We wilden ons best doen voor Jan. 150 caps is heel mooi, dat hoop ik ooit ook te kunnen doen. We wilden er een onvergetelijke avond van maken voor Jan. Ik wil een vaste waarde worden zoals hij en belangrijk zijn voor de ploeg."

 

Charles De Ketelaere: "We hebben ons werk gedaan: met 5-0 gewonnen en Jan gevierd. We hadden voor de match gezegd dat we er een mooie avond van zouden maken voor hem. We zagen toch dat hij aan het glunderen was."

De coach had op voorhand gezegd dat we Jan een cadeautje moesten geven.

Amadou Onana

Amadou Onana: "Jan verdiende deze prestatie. 150 caps is indrukwekkend, dus proficiat aan hem. De coach had op voorhand gezegd dat we Jan een cadeautje moesten geven, want hij verdient het."

 

Leandro Trossard: "Dit was een belangrijke dag voor Jan. Het is mooi dat we iedereen konden laten meegenieten. Dat hij zelf dan nog scoort, maakt het perfect."

 

Bondscoach Domenico Tedesco: "Ik ben blij en trots dat Jan zo'n avond kreeg, want dat verdient hij. Bij 150 caps verdien je zo'n dag. Hij was zelfs aanvoerder, dus dat was fantastisch."

Jan Vertonghen
De familie Vertonghen.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: