Ga naar de inhoud

Spaanse nationale mannenploeg veroordeelt kus van Rubiales: "Hij heeft een triomf bezoedeld"

 ma 4 september 2023 19:26
Alvaro Morata nam het woord op de persconferentie.

De kus van Luis Rubiales houdt Spanje nog steeds in de tang. Op een persconferentie heeft Alvaro Morata als kapitein van de nationale mannenploeg een statement van solidariteit gedeeld met hun vrouwelijke collega's. "We wijzen het onaanvaardbare gedrag van de heer Rubiales af", klinkt het.

Geen vragen op de eerste persconferentie van La Roja, wel een statement van de kapitein over de recente gebeurtenissen. Een die alle geselecteerde spelers steunen.

 

"Allereerst willen we nogmaals onze trots en onze oprechte felicitaties overbrengen aan het nationale damesteam voor hun wereldtitel", opent Alvaro Morata het betoog van zijn ploeg.

 

"Een historische mijlpaal voor het Spaanse vrouwenvoetbal, die heel wat vrouwen zal inspireren. Het is een triomf van onschatbare waarde. Omdat die bezoedeld is, willen we onze solidariteit betuigen."

Zijn gedrag moet zowel op als naast het veld als voorbeeld dienen van hoe het niet moet.

Alvaro Morata

Vervolgens richt de Spaanse nationale mannenploeg zich rechtstreeks naar hun bondsvoorzitter.

 

"We willen het onaanvaardbaar gedrag van Luis Rubiales afwijzen. Hij vertegenwoordigt onze instelling, maar heeft de code niet nageleefd."


En dus scharen de mannen zich resoluut achter het standpunt van hun vrouwelijke collega's.

 

"Het Spaanse voetbal moet een baken zijn van respect, inspiratie, inclusiviteit en diversiteit. Zijn gedrag moet zowel op als naast het veld als voorbeeld dienen van hoe het niet moet", besluiten Morata en co.

 

Al blijft de vraag of die boodschap niet in dovemansoren valt aan de top van de Spaanse voetbalbond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: