Ga naar de inhoud

Matthias Casse juicht terugkeer coach toe: "Wil olympisch kampioen worden met Mark"

 ma 28 augustus 2023 15:08
Matthias Casse
Matthias Casse blinkt met zijn bronzen medaille op de Olympische Spelen van Tokio. Twee jaar later volgt een reünie met Mark van der Ham.

Matthias Casse (26) is tevreden dat hij opnieuw onder de vleugels van de Nederlandse toptrainer Mark van der Ham zal kunnen werken. "Ik ben ervan overtuigd dat de beste oplossing uit de bus is gekomen", reageert de topjudoka.

Mark van der Ham volgt bij Judo Vlaanderen Damiano Martinuzzi op als elitecoach. Die laatste koos voor een nieuwe uitdaging bij Paris Saint-Germain, de club van de Franse topjudoka Teddy Riner.

 

"Ik ben over het algemeen heel tevreden over de aanstelling van Mark als coach richting de Olympische Spelen", reageert Matthias Casse.

 

"De judoka's hebben samen met de federatie gesprekken gehad over verschillende oplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat de beste oplossing eruit is gekomen en er één is waar iedereen in gelooft. Het is leuk en heel productief dat de judoka's ook gehoord zijn in dit verhaal", zegt de vicewereldkampioen.

Matthias Casse
Matthias Casse en Mark van der Ham op de Olympische Spelen van Tokio.

Samen schreven Matthias Casse en Mark van der Ham al mooie verhalen. Hun olympisch verhaal kent binnenkort een vervolg.

 

In Tokio stapte Casse met brons van de tatami. In Parijs mag het metaal harder blinken.


"Voor mij blijft het doel echter hetzelfde: ik wil olympisch kampioen worden in Parijs en ik ben er zeker van dat dat met Mark ook gaat lukken."

 

"Hij is direct en kent het judo ook heel goed."

Gerelateerd: