Ga naar de inhoud

Mark van der Ham keert terug als elitecoach om judoka's klaar te stomen voor Parijs

 ma 28 augustus 2023 10:03
Mark van der Ham werkte al samen met Matthias Casse.

Mark van der Ham keert terug als elitecoach bij Judo Vlaanderen. De Nederlander die Matthias Casse aan de wereldtitel en olympisch brons hielp, volgt Damiano Martinuzzi op. 

Na amper één jaar moesten  Matthias Casse en co alweer op zoek naar een nieuwe coach, nadat Damiano Martinuzzi onverwacht zijn afscheid bij Judo Vlaanderen had aangekondigd.

 

Geen eenvoudige opdracht een jaar voor de Spelen in Parijs, dus klopte Judo Vlaanderen aan bij een oude bekende. Mark van der Ham, die de Belgische judoka's goed kent, keert terug.

 

De Nederlander verliet Judo Vlaanderen in 2022 na een succesvolle periode met onder meer de wereldtitel en olympisch brons voor Matthias Casse. Na een avontuur in Azerbeidzjan kiest hij nu weer voor de Belgische olympiërs.

 

"Met Mark hebben we een trainer die het Vlaamse judo zeer goed kent, maar ook iemand die reeds bewezen heeft om op het allerhoogste niveau topprestaties te kunnen neerzetten met zijn judoka’s", zegt Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx. 

 

"Hij gaat zich specifiek ontfermen over de judoka’s die strijden voor de olympische tickets en medailles. We zijn overtuigd van zijn toegevoegde waarde aan onze omkadering."

 

"Ik ben dankbaar voor de terugkeer bij Judo Vlaanderen", reageert Mark van der Ham. “In de voorgaande vijf jaar heb ik altijd met veel plezier en energie mogen werken met de atleten en staf. Ik kijk dan ook erg uit naar een nieuwe samenwerking."

Gerelateerd: