Ga naar de inhoud

Julien Carraggi strandt in tweede ronde van WK badminton na spannend duel tegen Japanner

 wo 23 augustus 2023 14:47
" "
Julien Carraggi (archief) is de nummer 52 van de wereld.

De tweede ronde is het eindstadion geworden voor Julien Carraggi op het WK badminton in Kopenhagen. De 23-jarige Belg, de nummer 52 van de wereld, ging strijdend tenonder tegen de nummer 15, de Japanner Kenta Nishimoto. 

Na 2 close games brak de veer bij onze landgenoot: 24-22, 23-25, 21-8. De badmintonner uit Brussel, die bij de Deense club Hvidovre speelt, had 4 gameballen in de eerste game, waarna hij drie matchpluimen wegklopte in de tweede.

Nishimoto, het 14e reekshoofd, treft bij de laatste 16 zijn landgenoot Kanta Tsuneyama (BWF-18).

Maandag ging Lianne Tan (BWF-41) eruit in de eerste ronde tegen de Schotse Kirsty Gilmour (BWF-27). Alle Belgen zijn zo uitgeschakeld.

Gerelateerd: