Droomtransfer Jérémy Doku naar City officieel: "Kevin zei me al dat ik hem alles mag vragen"

 do 24 augustus 2023 19:03
Doku
Jérémy Doku in het lichtblauw van Manchester City.

De droomtransfer van Jérémy Doku (21) is werkelijkheid geworden. Manchester City maakte de komst van de Rode Duivel donderdagavond officieel. "Er zal veel druk zijn, maar daar hou ik van", waren de eerste woorden van Doku bij de Champions League-winnaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zijn nieuwe ploegmaat Kevin De Bruyne noemde hem drie jaar geleden "een ruwe diamant".

 

En niemand minder dan snelheidsduivel Kylian Mbappé verzekerde dat hij "nog nooit iemand zo krachtig zag aanzetten in de eerste meters".

 

Na lof van de allergrootsten trekt Jérémy Doku nu ook zelf naar een absolute topclub. De Rode Duivel ondertekende een contract van vijf seizoenen bij Champions League-winnaar Manchester City.

Ik kan je vertellen dat ik klaar ben, ik heb vertrouwen en veel geloof in mezelf.

Jérémy Doku

"Ik heb altijd geweten dat de Premier League voor mij gemaakt was", vertelde Doku in een eerste interview.


"België en Frankrijk waren de juiste stappen om me hierop voor te bereiden. Ik kan je vertellen dat ik klaar ben, ik heb vertrouwen en veel geloof in mezelf. Met de hulp van de coaches en het team zal alles in orde komen."


Doku, die met rugnummer 11 zal spelen, beseft wel dat het moeilijker wordt om dit seizoen beter te doen met City na het droomseizoen met drie prijzen van vorig jaar: "Als je drie trofeeën wint in één jaar, dan is er veel druk. Dus zal dat ook voor mij het geval zijn, maar daar hou ik van."

 

Ook De Bruyne heette zijn nieuwe ploegmaat overigens al welkom: "Van zodra hij de geruchten over een transfer hoorde, stuurde Kevin me een berichtje en gaf hij me wat info."

 

"Natuurlijk is Kevin nu geblesseerd, maar hij zei dat ik hem altijd vragen mag stellen als ik iets nodig heb, hij is er voor mij."

7e duurste Rode Duivel ooit

De Engelse landskampioen telt naar verluidt een bedrag tussen de 60 en 65 miljoen neer voor de Rode Duivel.

 

De pijlsnelle winger, die bij City de vertrokken Mahrez moet vervangen, wordt zo de zevende duurste Belgische voetballer ooit.

 

Straf eigenlijk voor iemand met maar een goeie honderd wedstrijden en 18 doelpunten op het hoogste niveau. Eden Hazard, Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne konden meer adelbrieven voorleggen toen ze voor recordsommen van ploeg wisselden.


Al toonde de transfer van Roméo Lavia (voor 68 miljoen naar Chelsea) recent dat topclubs geen schrik hebben om enorme bedragen neer te tellen voor jong talent.

 

Met zijn 21 jaar valt Jérémy Doku nog steeds in die categorie. De jongste maanden bewees de Antwerpenaar bovendien dat zijn kwetsbare lijf - in het verleden stond Doku vaak aan de kant met blessures - steeds sterker wordt.

Speler Transfer Bedrag
1. Eden Hazard Chelsea > Real 115 miljoen
2. Romelu Lukaku Inter > Chelsea 113 miljoen
3. Romelu Lukaku Everton > United 85 miljoen
4. Kevin De Bruyne Wolfsburg > City 76 miljoen
5. Romelu Lukaku United > Inter 74 miljoen
6. Roméo Lavia Southampton > Chelsea 68 miljoen
7. Jeremy Doku Rennes > City 60-65 miljoen
8. Christian Benteke Aston Villa > Liverpool 46 miljoen
9. Youri Tielemans Monaco > Leicester 45 miljoen
10. Axel Witsel Benfica > Zenit 40 miljoen

Nog dit: ook Anderlecht profiteert mee van de toptransfer van Doku.

 

Paars-wit bedong drie jaar geleden een percentage op de meerwaarde bij een doorverkoop met Rennes, dat toen 26 miljoen neertelde. Daarbij komt ook nog eens een flinke opleidingsvergoeding.

 

Niet alleen ten huize Doku zal er dus gevierd worden na de droomtransfer...

Gerelateerd: